Am Stein Pure & Naked

In het hart van de beroemde Würzburger Stein wijngaard ligt het Weingut Am Stein. Sandra en Ludwig Knoll zijn de vijfde generatie in dit familiebedrijf dat gesticht werd in 1890. Dat kwaliteit bij Ludwig Knoll boven alles gaat vinden we terug in de regulering van de opbrengst per ha, de selectieve oogst en de zorgvuldige manier waarop hij zijn wijnen vinifieert. In Weingut-am-Stein wijnen proeft u de passie van de wijnmaker. Deze passie en ervaring waarmee Ludwig Knoll wijn maakt deelt hij met collega's binnen de VDP, de vereniging van "Prädikatsweingüter", die internationaal in hoog aanzien staat.


De wijngaarden, met een oppervlakte van bijna 20 ha zijn beplant met silvaner 25%, Pinot 25% (pinot blanc, pinot gris and pinot noir) en riesling 20%. müller thurgau, en scheurebe completeren het geheel. Het Weingut am Stein bezit top wijngaarden in de Lagen Würzburger Stein, de Würzburger Innere Leiste en de Stettener Stein. Ludwig Knoll produceert Gutswijnen met mooie fruitige aroma 's , de Lagenwijnen zijn krachtige maaltijdbegeleiders en zijn Grosses Gewächs Riesling Innere Leiste behoort tot de top van Duitsland.

Pure & Naked is een zgn. Pet Nat, kort voor Petillant Naturel. In tegenstelling tot het process in champagne komt het kooldioxide dat verantwoordelijk is voor de mousse rechtstreeks van de eerste gisting en wordt de nog gistende wijn alleen gevuld met voldoende restsuiker en op een zeer pretentieloze manier afgesloten met kroonkurken. De gisting gaat verder in de fles en het resulterende koolzuur zorgt voor verrassend fijne bubbels.

Intens geurend en aromatisch met een boost van tropisch fruit. Mango, passievrucht, mandarijnbloesem en veel citrus. Levendige en natuurlijk frisse zuurstructuur. Heerlijk compact en puristisch met de indruk van zilte citroen en verrukkelijke gele contouren.

Am Stein Pure & Naked Pet Nat

€ 24,95

Specificaties

Regio Franken, Duitsland
Druif sauvignon blanc, cabernet blanc
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2022

Am Stein Pure & Naked Pet Nat als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu