Topo Naturel

Als historisch wijnbouwgebied heeft Toro de laatste vijftien jaar een enorme comeback gemaakt. Zijn rijke, rijpe en krachtige rode wijnen, gemaakt van de inheemse Tinta del Toro druif, lieten hun mogelijkheden zien nadat een nieuwe generatie goed opgeleide oenologen hier aan het werk ging en de noodzakelijke investeringen in roestvrijstalen materiaal gedaan waren. In het laatste decennium heeft er daarnaast een gestage verbetering in de oogstmethodes plaatsgevonden. Wat de rode wijnen uit Toro zo bijzonder maakt – en wat hen al sinds de Middeleeuwen beroemd maakt – is de combinatie van uitzonderlijke kracht, fruitigheid, frisheid én zuurgraad, naast het vermogen om goed te ouderen.

Bodegas Piedra is een bodega in het noordwesten van Spanje in de Guareña-vallei. De wijngaarden werden geplant in 1968 en zijn momenteel de grootste en tevens oudste percelen met oude wijnstokken in de Toro-regio. Het inmiddels 69 ha tellende domein werd in 1998 aangekocht door Grant en Anne Stein. De prachtige gelegen wijngaarden omvatten toen 40 ha met tinta de toro en garnacha. Men maakt hier karakteristieke, moderne wijnen van zeer hoge kwaliteit die bovendien zeer verteerbaar zijn. Bodegas Piedra is tegenwoordig een van de belangrijkste referenties in de Toro-regio.De wijngaarden liggen zo’n 40 km ten oosten van Zamora en 80 km ten zuidwesten van Valladolid, afkomstig de wijngaard “Bocarrage” uit 1967, op een gemengde ondergrond van stenen met zand en een toplaag van klei, op gemiddeld 700 meter hoogte. Deze wijn is gemaakt van druiven die zijn geteeld absoluut zonder sulfieten, additieven of behandelingen van welke aard dan ook. De druiven zijn uitsluitend met de hand geoogste, rijpe tinta de toro-druiven.

Na spontane alcoholische gisting, gevolgd door de malolactische natuurlijk in Franse eikenhouten barriques, blijft de wijn zes maanden op zijn droesem, waarna hij licht wordt gefilterd voordat hij wordt gebotteld.

De jonge wijn rijpt 6 maanden op gebruikte Frans eikenhouten vaten van 225 en 300 liter. In de neus stuivend rood fruit en cassistonen. De smaak kent een krachtige aanzet met wat kruidigheid en stevige, maar aangename tannines, zeer sappig, met veel spanning en lengte. Heerlijk bij lichte tapa’s, gerookte en gedroogde charcuterie, rundercarpaccio en zachte kazen.

Topo Natural Toro

€ 15,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Elegant, Vol
Aroma's Blauwe bes, Bloemig, Specerijen
Regio Toro, Spanje
Druif tinto del toro
Agricultuur biologisch - natuurwijn
Oogstjaar 2019

Topo Natural Toro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu