CaTullio PG

Wijnhuis Ca'Tullio ligt in Friuli-Venezia Giulia, het uiterste noordoosten van Italië. Dit gebied staat bekend om zijn verfijnde en elegante wijnen, vaak gemaakt van zeer lokale druivensoorten zoals de witte ribolla gialla. De regio ligt tussen de Julische Alpen, een machtig bergmassief, en de oevers van de Adriatische Zee. De wijngaarden van Ca'Tullio liggen in de DOP's Friuli Aquileia en Friuli Colli Orientali. Het grootste deel van de wijngaarden ligt in het zuiden, vlakbij de Adriatische kust. De familie Tullio heeft het wijngoed in 1928 overgenomen en sindsdien flink geïnvesteerd. Met moderne technieken en renovatie van de oude kelders heeft het wijnhuis een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ca'Tullio maakt moderne, elegante wijnen met authentieke charme en het karakter van de streek.

Het gebied wordt beïnvloed door een gunstig microklimaat. De Julische Alpen aan de oostkant houden de koude wind tegen en de Adriatische Zee zorgt voor mildere temperaturen. De bodem is rijk aan gele mergel met strepen kiezel en donkere klei met zand. De naam van de Julische alpen is ontleend aan Julius Caesar, die in dit gebied een provincie stichtte met de hoofdstad Cividale del Friuli.

De druiven worden zacht geperst en vergist op lage temperaturen in roestvrij stalen tanks. De wijn is gemaakt met speciaal geselecteerde gisten en rijpt enige tijd in de tank voordat hij wordt gebotteld.

De wijn is strogeel van kleur, aromatische neus met lichte tonen van banaan en peer. Een zacht mondgevoel, fruitig met in de afdronk tonen van geroosterde amandelen.

Heerlijk als aperitief of een ideale begeleider bij koude schelpdieren en visgerechten. Of een frisse salade met gerookte kip. Serveer de wijn tussen de 10- en 12 graden Celsius.

Ca'Tullio Pinot Grigio

€ 10,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Zuiver
Aroma's Appel, Bloemig, Geel fruit
Regio Friuli, Italie
Druif pinot grigio
Oogstjaar 2022

Ca'Tullio Pinot Grigio als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu