Ch. de Sales

De reputatie van de wijnen uit Pomerol is omgekeerd evenredig aan het oppervlak. Het dorpje Pomerol telt slechts zo’n 1000 inwoners en is net 6 km² groot! Dit bijzondere dorpje huisvest enkele van de grootste wijnen uit de Bordeaux. Gelegen op een plateau dat vooral uit een kleiachtige, ijzerhoudende ondergrond bestaat en beplant met vooral merlotdruif! Pomerol heeft vooral naam gemaakt door de eigen stijl van de wijnen. Ze bezitten een diepe kleur, een intense geur met daarin veel aardse nuances en romig, kruidig bessenfruit, gecombineerd met vanille, truffels e.d. De smaak is vol en krachtig, met aardse impressies en veel romig fruit, kruiden en vanille. Een stijl die aanspreekt…zoveel is duidelijk. Echter, gezien de omvang van de streek en de kleine volumes zijn de wijnen lastiger te verkrijgen dan bijvoorbeeld St. Emilion.

Het domein is al sinds 500 jaar eigendom van dezelfde familie, thans zijn dat 14 neven en nichten uit de familie Lambert, aangevoerd door Vincent Montigaud en Marine Treppoz. Het perceel omvat in totaal 90 ha, waarvan er 47,6 ha. beplant zijn met druiven. Château de Sales ligt in het noordwestelijk deel van de appellatie van Pomerol en is één van de grootste kastelen in Pomerol, gesitueerd in het deel waar de allergrootste wijnen vandaan komen. Een deel van het geheim is hier de bodem, grindhoudende klei met zand en een ijzerhoudende onderlaag. Net als bij veel domeinen in Pomerol staat voornamelijk de merlotdruif (73% van de aanplant) naast cabernet sauvignon (15% van de aanplant) en cabernet franc (12% van de aanplant) aangeplant. De wijngaard wordt met respect voor de natuur behandeld. Er wordt ook een tweede wijn gemaakt op dit domein, deze wordt verkocht onder de naam Château Chantalouette.

De teelt van de druiven vindt zo milieuvriendelijk plaats zonder het gebruik van insecticiden, de oogst is uitsluitend handmatig, op een sorteertafel worden onreinheden en aangetaste druiven verwijderd. Vergist wordt in klassieke cementen kuipen, daarna rijpt de wijn, afhankelijk van het oogstjaar voor ca. twaalf maanden op 5% nieuwe barriques, eiken vaten van 225 liter, en 95% op een tot drie jaar oude barriques.

Dieprood, levendige geur van rood jammig fruit, kers. Volle aandronk, waarin direct veel rijp fruit als zwarte bes, kers, en licht eiken. De merlot geeft de wijn zijn vlezige karakter naast het sappige rode fruit, de 20% cabernets geven de wijn zijn bessige karakter en een licht cederachtig aroma. De wijn is vaak in zijn jeugd al soepel en zeer drinkbaar maar kan ook prima ouderen in goede jaren.

Ch. de Sales Pomerol

€ 52,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Romig, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Tabak
Regio Pomerol, Frankrijk
Druif merlot
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2016

Ch. de Sales Pomerol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Glenelly Lady May

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 39,95
Menu