Clay Creek Zinfandel

Californië (257.000 ha) is dé wijnstaat van de VS. Zo’n 75% van alle wijn komt uit deze fraaie staat in het westen. Binnen het immense wijngebied bestaan grote klimaatverschillen, onder invloed van de Grote Oceaan en de Sierra Nevada, waardoor het overdag warm is en de zeewind voor afkoeling zorgt in de nacht. Californië telt 140 AVA’s maar een groot deel van de wijnen wordt onder de AVA California gebracht. Belangrijkste wijngebieden zijn Napa Valley, Sonoma Valley, Mendocino, Livermore, Monterey en Central Valley.

Clay Creek Vineyards is onderdeel van de Delicato Family Wines, dat behoort tot de grotere wijnbedrijven van Californië. In 1912 kwam Gasparé Indelicato (1894-1962) vanuit Sicilië naar Californië. Deze Gasparé plantte reeds in 1924 zijn eerste druiven. Chris en Jay Indelicato, de 3e generatie leidden nu dit sterke familiebedrijf. Men bezit 2.832 ha eigen wijngaard, met als paradepaardje de San Bernabe wijngaard bij Monterey van ruim 5.000 ha, waarvan 1.618 ha is beplant. Het is de grootste aangesloten enkele wijngaard met een eigen AVA van de wereld. In de wijngaarden wordt duurzaam gewerkt met minimaal gebruik van pesticiden en insecticiden. Respect voor milieu en mens staan hoog in het vaandel. Het bedrijf is ‘certified sustainable by the California Sustainable Winegrowing Alliance’. Het grote aanbod aan druiven geeft hen de mogelijkheid om strenge selecties te maken voor onder andere de kwalitatief goede Clay Creek wijnen.

Old Vine betekent oude stokken en deze druiven zijn afkomstig uit de omgeving van Lodi. Lodi (ten zuiden van de hoofdstad Sacramento in San Joaquin Country en gedeeltelijk in Sacramento County) staat steeds meer bekend om zijn oude zinfandel stokken, vaak als ‘bush vine’ gesnoeid oftewel ‘head trained’ zoals de Amerikanen dat ook wel noemen.

Deze Zinfandel krijgt enkele maanden houtrijping om de wijn meer rondeur te geven. Helderrood, fruitige geur met wat jammy aardbei, zwarte bessen en roos. Zwoele, vol kruidige smaak met tonen van rozenbottel, gekonfijt rood fruit, bramen, framboos, duidelijk houtlagering en een plezierige sappigheid.

Clay Creek Old Zinfandel Lodi

€ 14,95

Specificaties

Stijl Sappig, Fruitrijk, Vol
Aroma's Kers, Blauwe bes, Pruim
Regio Californie, USA
Druif zinfandel
Oogstjaar 2020

Clay Creek Old Zinfandel Lodi als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu