Susumaniello Li Veli

De kleur van de Susumaniello Masseria Li Veli is intens robijnrood met een lichtpaarse gloed. De geur geeft verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen afgewisseld door dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegante smaak komt alles weer in optima forma voorbij, ondersteund door ronde tannines en aangename, fijne zuren die ons hiermee een lange, levendige afdronk bezorgen.

De Susumaniello-druiven worden begin oktober met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd. Er vindt daarna een tweede handmatige selectie plaats alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting die op 27 tot 31 graden Celsius plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg gedaan en omvat ook délestage (hierbij gaat de wijn in wording uit de tank waardoor de druiven-koek op de bodem uiteenvalt, vervolgens wordt de wijn er weer overheen geschonken) en remontage (het van onderuit de tank terug omhoog pompen van wijn, over de schillen heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden worden eiken vaten van 500 en 225 liter gebruikt.

Serveer de Susumaniello Masseria Li Veli op 16 – 18 graden Celsius bij ravioli en andere pastagerechten, al dan niet in combinatie met gevogelte of gegrild of gebakken vlees van kalf of rund. Denk ook aan antipasti, charcuterie en rijpe kazen.

Masseria Li Veli Susumaniello Askos

€ 22,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Kruidig, Vol
Aroma's Blauwe bes, Kers, Pruim
Regio Apulie, Italie
Druif susumaniello
Oogstjaar 2022

Masseria Li Veli Susumaniello Askos als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu