Delafont Viognier

Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalita-tieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat.

Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk” Zijn uitgangspunt is de terroir optimaal te laten proeven in de wijnen. Hij werkt ook biologisch en met sommige wijnen bio-dynamisch!

Deze 100% viognier komt uit eigen wijngaard in organische conversie. Voor Samuel is de frisheid en verteerbaarheid van zijn wijnen erg belangrijk. Vandaat dat de viognier niet uit de Languedoc komt, maar uit de Cevènnes. Dit perceel van 2 hectaren, omringd door bomen en kreupelhout, ligt op heuvels die gericht zijn op het westen. De berg Mont Lozere (1700 meter), zichtbaar vanuit de wijngaard, brengt de nodige frisheid, typisch voor het klimaat in de Cévennes.

Na vinificatie krijgt de jonge wijn nog 9 maanden rijping op rvs cuves. Door de lage opbrengsten per ha. en de ongelooflijke aandacht in de wijngaard (handmatige oogst en strenge selectie van het fruit) heeft de wijn een behoorlijke intensiteit zonder lobbig te worden en is de wijn gebaat bij enkele jaren flesrijping.

De is in de neus rijk met tonen van wit fruit en hazelnoot en gedroogde abrikozen. De mond is gul en saprijk, maar blijft mooi fris. De rondeur van deze wijn is mooi in balans met een frisse en lange finale.

Delafont Parcel Selected Viognier Cevennes

€ 22,50

Specificaties

Regio Languedoc, Frankrijk
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2018

Delafont Parcel Selected Viognier Cevennes als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu