Diables ORANGE

Domaine des Diables is eigendom van Guillaume & Virginie Philip - welbekend van MIP. Dit 30 hectare tellende wijndomein ligt aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van verfijnde, evenwichtige wijnen. Viginie en Guillaume hebben de wijngaarden vanaf het begin duurzaam bewerkt. De percelen staan permanent onder invloed van twaalf verschillende winden - waaronder de Mistral. Deze winden, in combinatie met het warme, droge klimaat, voorkomen de ontwikkeling van nagenoeg alle schimmelziekten en het gebruik van bestrijdingsmiddelen is dus nauwelijks nodig. De natuurvriendelijke aanpak en het gebruik van de modernste vinificatietechnieken levert heerlijk zuivere wijnen op. Met name hun rosé's zijn ongekend populair.

Orange wine ontstaat door lange inweking van de schillen. Ook hier worden de druiven worden voor de vergisting ingeweekt met schillen en pitten. Na afloop rijpt de wijn 9 maanden in Franse eikenhouten demi-muids (600L).100 % vermentino!

Het resultaat is een zeer aromatische wijn met lichte tannines. Fijne kruidige aroma’s als salie en rozemarijn met een vleugje honing. Zacht in de mond, met milde tannines en een vleugje romigheid, ondersteund door prettige, frisse zuren. Drink deze wijn in combinatie met verse pasta, vegetarische gerechten, pittige Aziatische maaltijden of een plank met mooie loopkazen (rijpe brie, livarot of epoisses).

Domaine des Diables ORange Wine

€ 37,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Kruidig, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Honing, Specerijen
Regio Provence, Frankrijk
Druif vermentino
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2022

Domaine des Diables ORange Wine als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu