Moulin-de-la-roque-aop-bandol-les-baumes-blanc

“Bandol, dat is de Pauillac van de Provence”, aldus Hugh Johnson, de grote wijnschrijver. Bandol wordt gezien als hét topgebied voor rode wijnen in de Provence en spreekt met 300 dagen zon en een temperende zeewind zeer tot de verbeelding. Mits in goede handen rijpt de mourvèdre druif – 'de koning van de druivenrassen' – hier perfect. De beste Bandols behoren dan ook al sinds lange tijd tot de grote klassieke wijnen van Frankrijk. Maar ook de rosé’s en witte wijnen worden geroemd, al is de productie beperkt!

Domaine Moulin de la Roque is een project van verschillende wijnfamilies, die al sinds 1950 samenwerken om de wijnen gezamenlijk op de markt te brengen.

De wijnen van Bandol worden geroemd vanwege de eigen stijl en de kleinschaligheid van de productie. De appellatie werd verkregen in 1941, waarbij n og strengere regels golden met bv een maximale opbrengst van 40 hl/ha. Irrigatie is verboden, zodat de wijnstok diep in de grond wortelt en de diversiteit van de terroirs het beste tot uiting komt.

Les Baumes is een selectie van de jongere wijnstokken en is een blend van dominant clairette, aangevuld met ugni blanc. Een elegante, levendige en frisse wijn in de traditie van Bandol. Een fijne, bloemige en fruitige neus met tonen van citroen en exotisch fruit. Soepel, rond, vet, mooie balans, tonen van limoen en citroen. ’n Heerlijk begeleider van aïoli, bouillabaisse, mosselen, gegrilde vis!

Domaine Moulin de la Roque Bandol Blanc

€ 21,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Elegant
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Provence, Frankrijk
Druif clairette, ugni blanc
Oogstjaar 2021

Domaine Moulin de la Roque Bandol Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu