Tempier Cuvee Classique

In het fraai golvende landschap van de Provence ligt tussen Marseille en Toulon het havenplaatsje Bandol. De wijngaarden, gelegen op de heuvels, omringen het stadje als een amfi-theater en lopen glooiend af naar de Mediterranée. Hier wordt de ‘lastige’ mourvèdre getemd en produceert men één van de meest karakteristieke wijnen uit de streek..BANDOL.

Domaine Tempier behoort al decennia tot de absolute top van de streek. Dit domein, 30 ha. groot, is naar mijn mening de absolute topproducent van Bandol. De wijnen hier hebben een enorme concentratie zonder de drinkbaarheid te verliezen. Belangrijkste druif op dit domein is zonder meer de mourvèdre. Al jaren voeren wij Tempier in het assortiment. Tijd om de wijn uitgebreider aan u voor te stellen.

Bandol

Wijngaard van 6 hectare in terrassen aangelegd op een hoogte van 180 tot 270 meter. De wijngaard is beplant met 75% Mourvèdre, 10% Grenache, 13% Cinsault en 2% Syrah. De stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. De opbrengst ligt rond de 30 hl/ha.

Al de rode wijnen worden op dezelfde wijze gevinifieerd: integrale verwijdering van de stelen en een vergisting onder gecontroleerde temperatuur op roestvrij staal. De druivenkoek blijft in takt (dus geen pigeage, d.w.z. breken van de druivenkoek). Een maal per dag wordt het sap of de wijn in wording over de druivenkoek gesprenkeld voor een optimale extractie. De duur van het inweekproces varieert naar gelang de oorsprong der druiven teneinde ten einde te behouden wat de stok ons schenkt. Daarna de appelmelkzurengisting en een opvoeding gedurende 18 tot 20 maanden op eikenhouten foeders van 25-75 hl.” Complex, verleidelijk en elegant met aardse tonen.

Domaine Tempier Cuvee Classique Bandol

€ 44,75

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Fruitrijk
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer
Regio Provence, Frankrijk
Druif mourvedre, grenache +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Domaine Tempier Cuvee Classique Bandol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu