Duo rose

De wijngaarden van Domaine de Belle Mare bevinden zich aan het Bassin de Thau, het grootste en diepste binnenmeer in de Languedoc (Zuid-Frankrijk). Dit binnenmeer vormt een kweekvijver voor schaal- en schelpdieren, zoals oesters en mosselen. De wijngaarden profiteren volop van de terroir. De relatief arme onderbodem, bestaande uit zeeklei en zand, geeft de wijnen een bijzondere mineraliteit mee, terwijl frisse zeewind en ook zeemist een temperende werking hebben op de temperatuur. Hierdoor kunnen de druiven trager rijpen, waardoor het fruitige karakter en de benodigde zuren bewaard blijven. De wijnen van het 68 hectare tellende Domaine de Bellemare zijn fruitig en breed toegankelijk.

De terrassen van kleikalk zijn bezaaid met kwartsgrind dat het water afvoert dat langs de glooiende hellingen naar de oevers van de Étang de Thau stroomt. De rest van de wijnstokken staat op zand / leemgrond die goed is voor witte druiven. Tussen land en zee heerst een uniek microklimaat. Veel zon, koele nachten en nevel uit de lagune beschermen ons tegen buitensporige temperatuurverschillen en brengen het onderscheidende karakter van onze druivensoorten naar voren.

Duo rosé is een verfrissende blend van grenache noir en cinsault. De laatste zorgt voor het heerlijke zachte, rode fruit en de grenache geeft de wijn de karakter en een filmende rondeur in de mond.

Duo Rosé Grenache-Cinsault

€ 9,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Rond
Aroma's Aardbei, Kers, Framboos
Regio Midi, Frankrijk
Druif grenache noir, cinsault
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2023

Duo Rosé Grenache-Cinsault als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu