Colombaia Campale

In het midden van Italië, aan de westkust langs de Tyrrheense Zee, ligt een van de mooiste plekjes op aarde: Toscane. Het kent een rijke geschiedenis en daarmee gelukkig ook een indrukwekkende culinaire traditie waarin wijn uiteraard een vooraanstaande rol vervult.Chianti is het beroemdste wijngebied van Toscane. Het ligt grofweg tussen de steden Florence en Siena. Maar Toscane biedt meer wijn dan alleen Chianti.

Het verhaal van Il Colombaio di Santachiara is er één zoals zoals vele anderen in de wijnwereld: een familieverhaal. De wortels liggen al sinds de oorsprong in San Gimignano waar “papa” Mario in de vroege jaren ’50 al in de velden werkte. Zijn vastberadenheid en geduld legden de grondbeginselen voor een bloeiend wijnbedrijf. In de eerste jaren was Il Colombaio een fokkerij, tot 2002. De jongste zoon van het gezin, Alessio, was begonnen met zijn studie oenologie en wilde zijn passie uiten in het maken van “eigen” wijn. Dit was de start voor het hele gezin om aan te sluiten en zich te storten in een nieuw avontuur. In alle wijnen die er gemaakt worden, krijgt het unieke terroir volledige uiting. Ze volgen de jarenoude tradities en leerden zo door de jaren heen de Vernaccia di San Gimignano wijnstokken écht kennen. Diep respect voor het land en de wijnstokken heeft de vader en broers ertoe doen besluiten volledig biologisch te werken. Samen met wijnmaker Nicola Berti proberen ze steeds meer balans in de wijnen te krijgen, bijvoorbeeld door een kortere schilweking voorafgaand aan de vergisting.

De Chianti Colli Senesi ‘Campale’ van Il Colombaio di Santa Chiara heeft niet alleen een hele lange naam, maar ook een hele eigen stijl. Een modern gemaakte wijn, met veel fruit en zeer gematigd houtgebruik. Met een hoge intensiteit in fruit en veel fraicheur, zowel in de mond als de afdronk. Driekwart van de wijn wordt na vinificatie bewaard in cementen tanks en de rest in barriques voor 12 maanden. Naast de vereiste Sangiovese is 10% merlot gebruikt. Een wijn die op veel manieren kan worden gebruikt, maar vooral bij typische mediterrane vlees en pasta gerechten met tomaten en olijfolie.

Il Colombaia di Santachiara Chianti Campala Colli Senesi

€ 22,25

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Kers, Specerijen, Blauwe bes
Regio Toscane, Italie
Druif sangiovese, merlot
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Il Colombaia di Santachiara Chianti Campala Colli Senesi als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu