Jacquesson-kist-01-scaled

hampagnehuis Jacquesson, opgericht in 1798, is al vanaf het begin bijzonder. De zoon van de oprichter was een slimme uitvinder; hij bedacht onder andere het korfje dat champagnekurken op hun plek houdt. Ook met de kwaliteit zat het meteen goed. Napoleon Bonaparte reed op weg naar het slagveld graag een stukje om voor de champagne van Jacquesson. Hoewel dit kleine bedrijf verschillende keren een nieuwe eigenaar kreeg, is er in wezen niets veranderd. Het staat nog steeds voor kwaliteit met een originele benadering. De eigenaars van nu, de broers Jean-Hervé en Laurent Chiquet, willen dat al hun wijnen een eigen karakter hebben dat het oogstjaar en de herkomst weerspiegelt. Ze zijn niet bang om hun eigen weg te gaan en maken bijvoorbeeld geen standaard-cuvée die elk jaar hetzelfde moet smaken. Jacquesson is gevestigd in Dizy in de regio Champagne. De wijngaarden liggen op de beste plekken in de Côte des Blancs en de Vallée de la Marne, maar zoals de broers zelf zeggen: het beste terroir is niets waard als je er niet goed voor zorgt. Daarom bewerken ze hun wijngaarden zo natuurlijk mogelijk. Ook bij het wijn maken gaan ze voorzichtig te werk en forceren niets. Zo ontstaan er champagnes met een eigen persoonlijkheid. Ze starten in 1988 met een nieuwe, revolutionaire benadering van hun wijnen. Iedere jaargang beschouwen zij als een unieke, op zichzelf staande wijn, die het terroir en het klimaat van dat jaar zo goed mogelijk moet weerspiegelen. Om dit te benadrukken krijgt iedere non-vintage wijn een eigen nummer, startend met Cuvée No 728 in het jaar 2000. De Cuvée 700-serie heeft de wijn uit het betreffende oogstjaar als basis, aangevuld met reservewijnen uit eerdere oogstjaren. De wijn rijpt 5 jaar op de lies voordat de dégorgement plaatsvindt en de uiteindelijke wijn wordt gebotteld.

Cuvee 744 ibetreft de oogst 2016! Aanvankelijk zacht, vanaf eind februari dalen de temperaturen, met strenge vorst eind april. Het late voorjaar is zonnig maar koel, maar de zomer is zowel erg heet als erg droog. We beginnen met plukken op 19 september en eindigen op 6 oktober. De oogst geeft ons rijpe en perfect gezonde druiven en de wijnen zijn aromatisch en smakelijk met een bijzondere vermelding voor de zeer succesvolle Pinot Noir. Enkele reservewijnen maken de Cuvée compleet. Er zijn 244.350 flessen, 9.905 magnums en 300 jéroboams geproduceerd!

De wijn heeft krachtige, uitnodigende aroma’s van witte bloemen, brioche en citrusvruchten. In de mond een indrukwekkende verfijning, spanning en mineraliteit. Een uitzonderlijke, frisse stijl Champagne, levendig, zacht en verfijnd van karakter met een prachtige minerale afdronk.

Jacquesson Cuvee 746 in kist

€ 75,00

Specificaties

Regio Champagne, Frankrijk
Druif chardonnay, pinot noir, pinot meunier
Oogstjaar 2018

Jacquesson Cuvee 746 in kist als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu