Loliense

Voor onze jaartelling werd al wijn gemaakt in het Donaubekken. De Romeinen die dit gebied Pannonia noemden, vonden er alle voorwaarden om goede wijnen te maken om hun bacchanalen mee te bevloeien. Na de Tweede Wereldoorlog en de communistische periode die er op volgde is de wijnindustrie er voornamelijk op gericht geweest om goedkope wijnen te leveren. Nu maakt Hongarije weer furore met zowel haar oude traditionele als met haar nieuwe wijnen. De passie voor wijn en de vakkennis van Hongaren zijn niet verdwenen. Hongarije produceert een zeer grote verscheidenheid aan wijnen. Dit is te danken aan de vele autotochtone druivenrassen en aan de al even talrijke grondsoorten.

Vader János Konyári en zijn zoon Dániel runnen sinds 2000 dit jonge wijnhuis in Balatonlelle ten zuiden van het Balatonmeer. Naast de historische wijnkelder uit 1757 heeft het wijnhuis in 2003 ook een hypermoderne kelder gebouwd. Konyári heeft 30 hectare wijngaard, die gedomineerd wordt door blauwe druiven: merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon en cabernet franc. Witte druiven zijn ook aanwezig met chardonnay en sauvignon blanc, maar ook olaszrizling en hárslevelű. Ondanks het feit dat het een relatief jonge wijngaard is, bereiken de wijnen al een indrukwekkende concentratie en mooie kwaliteit. Dit werd recent benadrukt door de titel Hongaars Wijnmaker van het Jaar 2008 . Sinds 2004 János Konyári ook wijnmaker en mede-eigenaar van het jonge wijnhuis Ikon in Rádpuszta.

Loliense Sigillum Red

Een ronde blend van cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc, gerijpt in nieuwe en second-fill Hongaarse barriques gedurende 14 maanden. Rijpe en rijke smaken, evenredige en evenwichtige structuur, donker fruit, elegantie kenmerkend voor grote landgoederen. Een van de echte klassiekers uit onze selectie. De wijn is elegant, heeft warme tonen en geeft zachte houttonen en tannines weer. De body toont dat er nog veel meer schuil gaat in deze grootse wijn: decanteren zorgt ervoor dat de wijn zich ontplooit tot een waar genot!

Konyari Loliense Sigillum Magnum

€ 39,50

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Tabak
Regio Balaton, Hongarije
Druif merlot, cabernet sauvignon +
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2017

Konyari Loliense Sigillum Magnum als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu