Ikon Tulipan

Voor onze jaartelling werd al wijn gemaakt in het Donaubekken. De Romeinen die dit gebied Pannonia noemden, vonden er alle voorwaarden om goede wijnen te maken om hun bacchanalen mee te bevloeien. Na de Tweede Wereldoorlog en de communistische periode die er op volgde is de wijnindustrie er voornamelijk op gericht geweest om goedkope wijnen te leveren. Nu maakt Hongarije weer furore met zowel haar oude traditionele als met haar nieuwe wijnen. De passie voor wijn en de vakkennis van Hongaren zijn niet verdwenen. Hongarije produceert een zeer grote verscheidenheid aan wijnen. Dit is te danken aan de vele autotochtone druivenrassen en aan de al even talrijke grondsoorten.

Rádpuszta, gelegen tussen de schilderachtige heuvels van Zuid-Balaton, op de grens van Balatonlelle, was eeuwenlang het gekoesterde bezit van de abdij van Tihany.

Een lange traditie van druiven- en wijnbouw werd nieuw leven ingeblazen toen de IKON Winery in 2007 werd opgericht als een familie- en vriendensamenwerking onder het professionele management van János Konyári. De aaneengesloten wijngaard van 39 hectare van IKON Winery is een zeldzaamheid aan de zuidelijke oever van het Balatonmeer.

De kelder, gebouwd in een prachtige omgeving, is niet alleen esthetisch, maar voldoet aan alle verwachtingen van deze tijd. Een van de belangrijkste doelen van Borászat was om in korte tijd een productlijn op de binnenlandse markt te kunnen brengen, waarvan de elementen van uitstekende kwaliteit zijn, maar toch beschikbaar zijn tegen een redelijke prijs. Daarnaast maken wij dankzij de uitzonderlijke ligging van onze wijngaarden ook topwijnen van een geheel eigen stijl!

Deze wijn genaamd Tulp is een klassieke Bordeaux blend van cabernet franc, merlot en cabernet sauvignon en wat voor één! Een heerlijk fruitige neus met hints van zwart fruit met milde kruiden. Na 16 maanden rijping op eiken vaten en vervolgens minimaal 8 maanden op de fles heeft deze wijn een volle en krachtige smaak en structuur. Vol, rijk, enorm lange afdronk. Een geweldige wijn.

Ikon Tulipan 2009 Magnum

€ 55,00

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Rijk
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Balaton, Hongarije
Druif merlot, cabernet sauvignon +
Oogstjaar 2009

Ikon Tulipan 2009 Magnum als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu