Am Stein Montonia

In het hart van de beroemde Würzburger Stein wijngaard ligt het Weingut Am Stein. Sandra en Ludwig Knoll zijn de vijfde generatie in dit familiebedrijf dat gesticht werd in 1890. Dat kwaliteit bij Ludwig Knoll boven alles gaat vinden we terug in de regulering van de opbrengst per ha, de selectieve oogst en de zorgvuldige manier waarop hij zijn wijnen vinifieert. In Weingut-am-Stein wijnen proeft u de passie van de wijnmaker. Deze passie en ervaring waarmee Ludwig Knoll wijn maakt deelt hij met collega's binnen de VDP, de vereniging van "Prädikatsweingüter", die internationaal in hoog aanzien staat.


De wijngaarden, met een oppervlakte van bijna 20 ha zijn beplant met silvaner 25%, Pinot 25% (pinot blanc, pinot gris and pinot noir) en riesling 20%. müller thurgau, en scheurebe completeren het geheel. Het Weingut am Stein bezit top wijngaarden in de Lagen Würzburger Stein, de Würzburger Innere Leiste en de Stettener Stein. Ludwig Knoll produceert Gutswijnen met mooie fruitige aroma's , de Lagenwijnen zijn krachtige maaltijdbegeleiders en zijn Grosses Gewächs Riesling Innere Leiste behoort tot de top van Duitsland.

De druiven voor Montonia komen vooral uit de wijngaarden uit Würzburg und Randersacker.

Alleen optimaal rijp fruit wordt met de hand geoogst en na fermentatie gerijpt op barriques.

Het resultaat is een complexe, volle wijn met prachtig kersenfruit, fijn cederhout en tonen van peper en koffie! Een grote wijn om mooie momenten te omlijsten.

Schenk Montonia bij gevogelte, verfijnde vleesgerechten of een plank mooie koekazen!

Am Stein Montonia

€ 34,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Gestructureerd
Aroma's Kers, Noot, Leer
Regio Franken, Duitsland
Druif spatburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Am Stein Montonia als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu