lacrau-garrafeira tinto

Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ... "De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen.

Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde bakken naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

In deze Garrafeira zit een blend van meer dan 12 druivenrassen die meer dan 50 jaar oud zijn! De wijn krijgt 36 maanden rijping op barriques voorafgaand aan de botteling. En dan krijg je een wijn …..

Granaatrood met goede intensiteit. Complex, geconcentreerd, maar toch heel elegante neus. Intens rood en zwart fruit in combinatie met de specerijen, maken dit alles en krachtige en volle, maar zeer elegante wijn.

Lacrau Garrafeira Tinto

€ 47,50

Specificaties

Stijl Rijk, Vol, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer
Regio Douro, Portugal
Druif touriga nacional, touriga franca +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2015

Lacrau Garrafeira Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu