Petit Virgo Tinto

De wijnregio Alentejo is een heuvelachtig gebied dat bijna een derde van de oppervlakte van Portugal beslaat. Het is er heet en droog met in de zomer temperaturen tot wel 40˚C. Het is dunbevolkt en het stond als wijngebied lange tijd in de schaduw van bekende gebieden als Douro en Dão. Toch heeft Alentejo een lange wijngeschiedenis en heeft het gebied geheel eigen druivenrassen. Niet zo gek dat de laatste twintig jaar de interesse voor dit gebied fors is gestegen en het een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan vooruitstrevende en avontuurlijke wijnmakers - vaak met een gevestigde reputatie - die het potentieel van Alentejo inzagen en veel verlaten wijngaarden nieuw leven hebben ingeblazen. Ook nieuwe wijngaarden worden veelal beplant met Portugese en lokale druivenrassen.

De Herdade Torre do Frade bestaat sinds 1384 en heeft een rijke geschiedenis. Van 1384 tot 1834 was dit chateau een klooster waar wijn werd geproduceerd met oude recepten die door de Romeinen waren achtergelaten. In 1839 is dit mooie en grote eigendom van 3000 hectare gekocht door de huidige eigenaar familie. Sindsdien is de traditie in de familie gebleven. Dit mooie, geschiedenisrijke en traditievolle domein is in 1974 tijdens de Portugese revolutie overgenomen door de communisten, en dit bleef in hun bezit tot 1980. Toen de familie Bagulho Albino in 1980 naar hun chateau was teruggekeerd, was alles door de communisten verwoest. De communisten hebben enkel een oude tractor achtergelaten.

De familie Bagulho Albino heeft al hun kapitaal moeten aanspreken om te investeren en alles weer op te bouwen en om alles, zoals de kurken, olijfoliën, granen, het vee en de wijnen terug te veranderen zoals vroeger. In 1999 werden de wijnstokken op 40 hectare land aangeplant. In 2004 werd de eerste wijn van de ‘Herdade Torre do Frade Reserva 2004’ rood gemaakt.

Petit Virgo Tinto is een hele sappige blend van trincadeira, aragonez, alicante bouschet en syrah. Alle druiven zijn met de hand geplukt en gecontroleerd bij ontvangst in de cuverie. Na fermentatie krijgt de wijn 15 maanden rijping in oude barriques. Het resultaat is een prettig volle, maar saprijke wijn met tonen van kersen, rood fruit en veel body.

Petit Virgo Tinto

€ 11,25

Specificaties

Stijl Sappig, Fruitrijk, Romig
Aroma's Kers, Cacao, Vanille
Regio Alentejo, Portugal
Druif trincadeira, alicante bouschet +
Oogstjaar 2021

Petit Virgo Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu