favray pouilly fumE

De Loire is de langste rivier van Frankrijk en stroomt met haar vele zijriviertjes door een wijngebied dat bestaat uit glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en vruchtbare groene velden. De historische dorpjes herbergen vele Renaissance kastelen, sprookjesachtige paleizen en tot de verbeelding sprekende landhuizen en buitenplaatsen.

De rivier ontspringt in het Centraal Massief en passeert achtereenvolgens verschillende wijngebieden. Pouilly is het eerste dorp van betekenis en gelijknamige herkomst van voortreffelijke wijnen gemaakt van sauvignon blanc. Van deze kostelijke drank van kalkrijke grond wordt verteld dat Marie-Antoinette er al dol op was.

Pouilly Fumé is dus de verst in het oosten gelegen Appellation Controlée van de Loire.

Pouilly Fumé

Na de thermo-gereguleerde vinificatie van de streng geselecteerde druiven gaat de wijn op roestvrij staal om z'n frisse structuur lang vast te kunnen houden. Jong gedronken is dit dan een uiterst zuivere Pouilly met fonkelend lichte strogele kleur, een stuivend bouquet met de kenmerkende geuren van zwarte (!) bessen, groene appel en citrusfruit. Maar ook aroma's van asperge, een verrukkelijke zuurbalans, iets grassigs en rokerigs gevolgd door een voorbeeldige lengte.

Als aperitief geschonken - of aan tafel bij de voor de hand liggende vis, schelp- en schaaldiergerechten - is dit zelfverwennerij of een bewijs van subliem gastheerschap. Consumeren binnen vijf jaar na het op de fles vermelde oogstjaar.

Pouilly Fume Ch. Favray

€ 18,50

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Zuiver
Aroma's Appel, Citrus, Bloemig
Regio Loire, Frankrijk
Druif sauvignon blanc
Oogstjaar 2022

Pouilly Fume Ch. Favray als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu