Quanta Terra Manifesto

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen.

Celso Pereira en Jorge Alves begonnen samen in 2001 met dit project bij de kleine Quinta do Tralhao. De wijngaard omvat 30 hectare in Douro Superior en ligt 215 meter boven het zeeniveau. Celso Pereira is in 2018 uitgeroepen tot beste wijnmaker van Portugal en bewijst dat keer op keer met zijn bijzondere, briljante wijnen!

Ontmoet de nieuwe (very) ‘limited’ loot aan de stam van Quanta Terra-wijnen. De Manifesto is een echte terroir wijn. Een verrukkelijke blend van touriga nacional, touriga franca en sousao. De druiven zijn handgeplukt en in lagares met blote voeten getreden. De wijn heeft na de gisting 18 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten en 12 maanden gerijpt in de fles in de kelder. De opbrengst was, mede door de strenge selectie van het fruit beperkt tot slechts 4000 flessen! Deze eerste editie heeft gelijk een grote indruk gemaakt bij de Portugese pers en bij Robert Parker, die gelijk 94 punten gaf aan deze wijn. Zeker een wijn om van te genieten aan tafel en houdbaar tot tenminste 2035.

Quanta Terra Tinto Manifesto

€ 45,00

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Pruim
Regio Douro, Portugal
Druif touriga nacional, touriga franca +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2015

Quanta Terra Tinto Manifesto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu