Villa-Giada-Nizza-DEDICATO_bericht-768x205

Andrea Faccio van Villa Giada is de onbetwiste barbera-specialist van Piemonte. Hij legt zich toe op de productie van Barbera d’Asti uit zowel het algemene herkomstgebied als de specifieke crus. Villa Giada ligt in het hart van het Piemontese wijngebied, in heuvels tussen de stadjes Asti en Alba, op de grens van Monferrato en de Langhestreek. Eigenaar van dit familiedomein is Andrea Faccio, door wijnexperts wereldwijd bewonderd als dé expert op het gebied van barbera. Om precies te zijn is Andrea Faccio gespecialiseerd in Barbera d’Asti, afkomstig uit het gelijknamige afgebakende herkomstgebied. Naast gewone Barbera d’Asti maakt Andrea Faccio ook een aantal prachtige cru-wijnen. Enkele daarvan zijn afkomstig uit Nizza, een klein subgebied dat uitsluitend geldt voor rode wijnen gemaakt van barbera. De beste zones liggen in Agliano Terme, een van de achttien gemeenten binnen Nizza. Agliano Terme vormt het hart van het productiegebied en uitgerekend dáár heeft Villa Giada haar mooiste wijngaarden.

De wijngaarden van Villa Giada zijn verdeeld over drie gebiedjes rond drie oude boerderijen. Cascina Ceirole in de gemeente Canelli in Monferrato is het oorspronkelijke gedeelte van het domein en heeft een eigen wijnkelder. Cascina del Parroco ligt op een klein plateau dat uitkijkt over de rivier Nizza. Cascina Dani ligt in Agliano Terme, zoals gezegd het hart van het productiegebied voor barbera. Dit deel van het domein heeft een ideale ligging op een losse, medium zware, goed afwaterende bodem met een perfecte balans tussen zand, klei en mineralen. De kelder in Cascina Dani beschikt over de meest geavanceerde vinificatieapparatuur en traditie en moderne technieken worden hier gecombineerd om pure en authentieke terroirwijnen te kunnen maken.

Complexe terroirwijn gemaakt van barbera uit de oudste Nizza-wijngaard in Agliano Terme. De druiven worden ontsteeld en in drie weken tijd vergist in roestvrijstalen tanks. Na een korte rijping in RVS rijpt de wijn achttien maanden in kleine barriques. De wijn rijpt aansluiten nog een jaar op fles.

Robijnrode wijn met paarse reflecties. Intens en aromatisch met een rijke structuur en een volzachte smaak. Je proeft donkere kersen, zoethout, tabak, cacao, specerijen en hars. Gastronomische wijn bij uitstek die gebaat is bij enkele jaren rijping. Serveer bij mooie gerechten met rood vlees, stoofpotten en pasta met paddenstoelen en/of truffel. Ook lekker bij oude harde kazen en gedroogde Italiaanse worsten.

Villa Giada Barbera d'Asti "Dedicato" Nizza "UITVERKOCHT"

€ 28,95

Specificaties

Stijl Rijk, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio Piemonte, Italie
Druif barbera
Agricultuur biologisch-vegan
Oogstjaar 2017

Villa Giada Barbera d'Asti "Dedicato" Nizza "UITVERKOCHT" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu