Boavista

Een granaat kleurige rode wijn met een grote intensiteit. Zeer complexe neus met tonen van zwart & rood fruit, (kersen, bramen, aardbeien en bessen), kruiden, wat tabak & zoethout. Daarna kruidnagel, zwarte peper en chocolade. Een medium body wijn, met fijne tannines en zeer evenwichtige zuurgraad. In de mond een explosie van aroma's die doen denken aan rode & zwarte bessen. Lange finale met veel elegantie!

Quinta da Boavista is één van de meest karakteristieke wijngaarden van de Douro, een landgoed onuitwisbaar verbonden met de naam van Baron Joseph James Forrester, een vooraanstaande figuur in de geschiedenis van het wijnmaken in deze Portugese premium wijnstreek.

Dit icoon van de Douro regio is gelegen op de rechteroever van de Douro, net ten westen van het slaperige stadje Pinhão en bezit een uniek, een spectaculair uitzicht over de rivier, is het best bekend om zijn kwaliteit wijnstokken, sommige zelfs wel een eeuw oud, geplant in leisteen terrassen. Op deze quinta lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, waardoor Quinta da Boavista een adembenemende mix is van natuurlijke schoonheid en menselijk vernuft!

De ideale streek voor de productie van wijnen van een uitzonderlijke kwaliteit gemaakt met de meest traditionele druivensoorten van de streek, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinto Cão, Tinta Barroca en Alicante Bouschet. Zoals gebruikelijk is bij alle Boavista-wijnen, krijgt de Reserva rijping in Franse eiken vaten van verschillende coöperaties en met verschillende niveaus van toast gedurende twee jaar, gevolgd door een jaar rijping in fles. Het resultaat is een zeer complexe wijn.

Quinta da Boavista Reserva

€ 54,50

Specificaties

Regio Douro, Portugal
Oogstjaar 2015

Quinta da Boavista Reserva als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu