Boavista oratório

LET OP! ZEER BEPERKT LEVERBAAR!

Krachtige, intense aroma's, vol warmte en karakter. In de neus zoet rood fruit, die keer op keer, met toenemende intensiteit en uitbundigheid exploderen in je glas. Secundaire tonen van donkere chocolade en koffie. Wulpse, consistente en robuuste tannines die altijd aanwezig zijn, maar er nooit in slagen om de buitengewone balans tussen de rode bessen en zuurgraad te overmeesteren. Zeer lange afdronk. In het kort, Een harmonieus, volle en krachtige heerlijke rode wijn

Quinta da Boavista is één van de meest karakteristieke wijngaarden van de Douro, een landgoed onuitwisbaar verbonden met de naam van Baron Joseph James Forrester, een vooraanstaande figuur in de geschiedenis van het wijnmaken in deze Portugese premium wijnstreek.

Dit icoon van de Douro regio is gelegen op de rechteroever van de Douro, net ten westen van het slaperige stadje Pinhão en bezit een uniek, een spectaculair uitzicht over de rivier, is het best bekend om zijn kwaliteit wijnstokken, sommige zelfs wel een eeuw oud, geplant in leisteen terrassen. Op deze quinta lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, waardoor Quinta da Boavista een adembenemende mix is van natuurlijke schoonheid en menselijk vernuft!

De ideale streek voor de productie van wijnen van een uitzonderlijke kwaliteit gemaakt met de meest traditionele druivensoorten van de streek, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinto Cão, Tinta Barroca en Alicante Bouschet. Zoals gebruikelijk is bij alle Boavista-wijnen, krijgt de Reserva rijping in Franse eiken vaten van verschillende coöperaties en met verschillende niveaus van toast gedurende twee jaar, gevolgd door een jaar rijping in fles. Het resultaat is een zeer complexe wijn. van kleur.

Quinta de Boavista Vinha do Oratorio

€ 109,00

Specificaties

Regio Douro, Portugal
Oogstjaar 2016

Quinta de Boavista Vinha do Oratorio als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu