sangiovanni

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw. De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnstreek van Italië. Deze droom is inmiddels gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië.

Umbrië, gelegen in het midden van Italië, tussen Toscane en Lazio, is al lang befaamd om zijn wijnen. Bovendien ontdekken steeds meer toeristen het lieflijke landschap van Umbrië: zacht glooiende heuvels, olijfgaarden, cypressen en natuurlijk wijngaarden. Al eeuwenlang werken de wijnmakers in dit gebied met druiven als malvasia en sangiovese, maar ook de inheemse grechetto en sagrantino mogen zich een steeds grotere populariteit verheugen.

San Giovanni della Sala is een blend van grechetto, pinot bianco, procanico en viognier. Elke druivensoort wordt apart gevinifiëerd en direct na vergisting geblend. Vervolgens wordt de wijn gelagerd gedurende 6 maanden op de fijne lies.

In de neus aroma's van ananas, acacia, citroen en amandel. In de smaak ook nog wat tonen van grapefruit en abrikoos. Zeer verfijnde wijn met een hoge complexiteit en een volle, lange afdronk. Een fijne begeleider van schaal en schelpdieren of bv een mooie plank rijpe kazen!

San Giovanni della Sala Orvieto

€ 22,45

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Umbrie, Italie
Druif grechetto, pinot bianco +
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

San Giovanni della Sala Orvieto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu