1883

Sichel is één van de grootste ‘negociants’ in Bordeaux. Tot op de dag van vandaag een (h)ècht familiebedrijf en wordt geleid door 5 broers Sichel. Ook de volgende generatie is inmiddels werkzaam in het bedrijf. In 1883 verhuisde Sichel naar Bordeaux en vestigde een kantoor aan de 19 Quai de Bacalan - het huidige hoofdkantoor van de groep - in het hart van de legendarische wijk Chartrons, het historische centrum de Bordeaux-wijnhandelaren. In die tijd was het bedrijf een acquisitiebureau dat wijnen inkocht voor de Sichel-bedrijven in Mainz, Londen en New York. In 1938 kocht Allan Sichel, een lid van de Britse tak van de familie, samen met drie andere families het legendarische, maar op dat moment zeer vervallen Château Palmer. Al meer dan 65 jaar wordt er onafgebroken en langdurig in het landgoed geïnvesteerd op jacht naar nog betere kwaliteit. Tegenwoordig wordt Ch. Palmer beschouwd als één van de belangrijkste landgoederen van de Médoc. In 1961 kochten Diana en Peter A. Sichel Château Angludet, AOC Margaux, waar ze hun zes kinderen grootbrachten. De grote renovatiewerkzaamheden die zij op het landgoed hebben uitgevoerd, hebben meer dan 40 jaar in beslag genomen. Vandaag de dag zijn de wijncritici het er unaniem over eens dat Château Angludet tot de beste landgoederen in de Médoc behoort.

Sichel 1883 is een modern gemaakte wijn zonder toegevoegde zwavel. Om dan toch een stabiele wijn te krijgen dient er met uiterste zorg gewerkt te worden. Het fruit moet optimaal rijp en gezond zijn en na de pluk heel snel naar de cuverie vervoerd worden, om de kans op besmettingen te verkleinen. Ook tijdens de vinificatie moet de werkwijze zorgvuldig zijn.

De 1883 is gemaakt van 100% merlot. Deze robijnrode wijn geeft een intense neus met aroma's van rijpe kersen en het zijdezachte gevoel van volledig rijpe merlot-druif. In de mond is het rond en soepel, met verleidelijke tonen van rood fruit en zachte tannines. De Cuvée 1883 kan enkele jaren worden bewaard, maar geniet het best jong binnen twee tot drie jaar na de oogst.

Sichel Bordeaux 1883 'sans sulphite'

€ 11,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Kers, Blauwe bes, Pruim
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif merlot
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Sichel Bordeaux 1883 'sans sulphite' als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Vegan

Gerelateerde producten

Menu