Sticks & Stones

Portugal is anders dan andere wijnlanden. Het land heeft zich altijd afzijdig gehouden van trends en modes en een geheel eigen stijl van wijn maken gekoesterd. Zo hielden de Portugese wijnbouwers lang vast aan hun traditionele methoden en gebruiken, en bleven daardoor ook authentieke druivenrassen behouden. In dat opzicht is Portugal een ware schatkamer. Het land kent diverse klimaten, verschillende terroirs en vooral een ongelooflijke hoeveelheid inheemse druiven. De wijnen die hiervan gemaakt worden hebben daardoor een volstrekt uniek karakter. We drinken bijvoorbeeld niet iedere dag wijnen van arinto, bical, encruzado, alfrocheiro, trincadeira of baga… De combinatie van inheemse druivenrassen met de modernste technieken en internationale kennis levert prachtige wijnen op, die zich internationaal onderscheiden, maar allerminst onderdoen in kwaliteit.

Sétubal is een schiereiland net onder Lissabon. Tienduizend hectare aan wijngaarden waar volgens veel Portugese wijnliefhebbers de beste wijnen van Portugal worden gemaakt. Naast de prachtige, zoete dessertwijnen van de moscatel-druif groeit het aanbod van goed gemaakte droge wijnen snel. De bodem bestaat vooral uit zandsteen, klei met zand en kalk. De aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de 2 rivieren creëert een bijzonder klimaat met unieke kenmerken die je terugvindt in de bloemige, frisse witte wijnen en fluweelzachte fruitige rode wijnen.

Sticks & Stones is een blend van alicante bouschet en castellau.

Bij binnenkomst worden de druiven langzaam gekneusd, de fermentatie volgt in RVS tanks en daarna een rijping in Franse eikenvaten voor 6 maanden. Gemaakt van de twee meest iconische blauwe druiven in zuid Portugal. Het laat zich proeven dat de wijn uit een warm gebied komt met veel smaak en karakter! Rijp rood fruit, jam, complex, hout, zachte tanines, vanille met een lange afdronk. Bij diverse vleesgerechten, kazen, lasagnes en barbecuegerechten.

Sticks & Stones Red Blend

€ 10,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Tabak
Regio Setubal, Portugal
Druif alicante bouschet, castellau
Oogstjaar 2021

Sticks & Stones Red Blend als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu