Thummerer Chardonnay

Zoals de Hongaarse wijncultuur is ook de kelder van Thummerer een mengeling van oud en nieuw: 2.000 m2 werd ruim 100 jaar geleden met de hand uitgehakt in tufsteen en vervolgens werd in 2002 nog eens 2.000 m2 uitgegraven met behulp van moderne graafmachines. Het eerste stuk heeft ongeveer 4 jaar geduurd en het laatste slechts 6 maanden. De oude kelder was het eigendom van een graaf die in de kelders zijn wijn en vee bewaarde. Zelf woonde hij aan de overkant in een slot dat later dienst deed als hotel. De Thummerer familie heeft in 1982 de overstap gemaakt van de bloemenhandel naar de wijnhandel en is uiteindelijk 21 jaar geleden verhuisd naar Noszvaj, zo’n 15 kilometer van Eger. Men produceert ongeveer 350.000 flessen wijn per jaar van eigen druiven en nog eens 150.000 voor andere wijnboeren waarmee men een contract heeft.

Éva Thummerer is inmiddels de drijvende kracht achter het geheel en krijgt daarbij ondersteuning van haar beide ouders. Haar man is een zeer begenadigde kok en verzorgd tijdens proeverijen de heerlijke spijzen. Thummerer hoort tot de absolute top uit het noorden van Hongarije en brengt naar heerlijke eenvoudige wijnen als Olaszrizling en Kékoportó ook wereldtoppers op de markt zoals de Vili Papa en Tekenőháti Merlot 2003 Late Harvest.

Chardonnay Batonnage
Voor deze chardonnay werden de druiven zorgvuldig geselecteerd. Het sap werd vergist op nieuwe eikenfusten, waar de wijn ook op rijpt. Door batonnage (het onderdompelen van de hoed tijdens de gisting, komt de wijn nog meer in aanraking met de lies en dat geeft een grote mate van rondeur en finesse aan de wijn. Het resultaat is een grò te wijn …

Geconcentreerde neus met behoorlijke houtinvloed, maar ook intens rijp wit fruit en prachtige zuren, die de wijn mooi in evenwicht houden! De lange afdronk completeert het plezier.

Combineer met gerookte zalm, gedroogde ham of bv een plank rijpe loopkazen!

Thummerer Egri Chardonnay

€ 17,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Vol
Aroma's Bloemig, Ceder, Geel fruit
Regio Egri, Hongarije
Druif chardonnay
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2019

Thummerer Egri Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu