Viu Manent carmenere-gran-reserva-fles-pp

In 1935 begon de Catalaanse immigrant Miguel Viu-Garcia met zijn zoons Augustín en Miguel Viu-Manent een wijnhandeltje in Santiago de Chile. Op de lokale markt verkochten ze wijn onder hun eigen naam: Vinos Viu. In 1966 ging zoon Miguel zelf wijn maken. Hij kocht een hacienda in Colchagua Valley die tot dan toe zijn voornaamste druivenleverancier was. Viu Manent is nog altijd een hecht familiebedrijf en bezit het ruim 250 hectare wijngaarden. 10% van de witte druiven komt van speciale percelen in Casablanca Valley en Colchagua Coast. Bij Viu Manent vinden ze Chili een bevoorrecht wijnland waar bodem, klimaat en druiven gezegend lijken te zijn. Viu Manent zet zich sterk in voor duurzame wijnbouw en hecht veel waarde aan de invloed van terroir op de wijnen.

De handmatig geoogste druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. 85% van de wijn rijpt 12 maanden in vaten van Frans eikenhout, de rest in betonnen cuves. Druiven: 100% carménère. Carménère is een van oorsprong Franse druif die daar door de Phylloxera vrijwel uitgestorven is. Door de geïsoleerde ligging van de Chileense wijngaarden en het gezonde klimaat, is druif in Chili nooit aangetast en is

het ’s lands paradepaardje.

Expressieve robijnrode wijn met fruitige aroma's van wilde bessen, kersen en een hint van specerijen. De smaak is vol, maar fris en elegant.

De afdronk is lang, intens en weelderig. Perfect bij pasta, kip- of vegetarische gerechten met paprika en geroosterd vlees.

Viu Manent Carmenere Gran Reserva

€ 16,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Vol, Warm
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Karamel
Regio Colchagua Valley, Chili
Druif carmenere
Oogstjaar 2020

Viu Manent Carmenere Gran Reserva als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu