Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bodega Oliveda ligt in het dorpje Capmany in Empordá en bestaat al geruime tijd. Sinds 1948 wordt hier wijn verkocht. Het wijnmaken zelf dateert al van de 18de eeuw! Dit is geen bodega die exclusief cava’s maakt. Een mooi gamma witte en rode wijnen wordt eveneens op de markt gebracht, daarnaast ook zoete wijnen zoals de populaire garnatxa en moscatel. Deze laatste twee hebben wij ook in ons gamma. De afgelopen jaren heeft de bodega grote inspanningen gedaan naar vernieuwing en modernisering toe. Gebouwen werden aangepast, opgefrist, bijgebouwd. Alles is op en top in orde. De bodega is zeker een bezoek waard want naast de wijnen herbergt het een prachtig museum met een zeer bijzondere collectie vatkranen uit Spanje, Frankrijk en Italië. In totaal zo’n 3000 stuks in alle maten en gewichten.

De vinificatie van de basiswijnen vindt plaats op inox, onder temperatuurscontrole. Elke druif wordt apart gevinifieerd. Als de 3 basiswijnen klaar zijn, wordt er geproefd en wordt dan de optimale coupage gemaakt. Na toevoeging van de liqueur de tirage wordt de wijn in de kelder gelegd waar de tweede gisting zich kan voltrekken. Eenmaal dit proces beëindigd is, verblijft de wijn nog een jaar “sur lattes” in de kelders.

Deze CAVA OH! is een blend van Xarel-lo, Macabeo en Parellada-druiven. De wijn heeft een mooie zachte mousse, aroma’s van perzik en abrikoos vergezeld van een grote frisheid. Ideaal als aperitief, voor een toast op goede tijden en als begeleider van vrijwel alle maaltijden en gerechten.

OH! Brut Cava

€ 11,45
Klik en bestel

Specificaties

Regio Spanje, Penedes
Agricultuur Biologisch

OH! Brut Cava als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Cava Conde Santerra Brut

Spanje, Penedes
€ 7,50

Cava Mistinguett Brut Reserva

Spanje, Penedes nacabeo, xarel-lo+
€ 15,75

Familia Oliveda Brut Nature Cava

Spanje, Penedes
€ 12,45
Sluiten menu