Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het is bij port net als bij Bordeaux-wijn; er zijn eenvoudige basiswijnen en er zijn Grands Crus. Het porthuis Quinta do Noval is zo’n Grand Cru aan de rivier de Douro nabij Pinhão.

Quinta do Noval is gesitueerd in de Douro Valley in Noord-Portugal. Dit is één van de laatste ongerepte plekken in de natuur van Europa. De wijngaarden liggen op steile terrashellingen in de nabijheid van de rivier de Douro en haar zijrivieren. Quinta do Noval (sinds 1993 o.l.v. Christian Seely) produceert al sinds 1715 port van uitstekende kwaliteit in dit gebied. Het is een uniek bedrijf tussen de traditionele portproducenten omdat men alle activiteiten concentreert in de Douro. Dit houdt in dat de port wordt gerijpt op vat in een grote kelder die is uitgehakt in de bergen waar de wijngaarden op te vinden zijn. Bovendien worden alle wijnen gebotteld en verzonden vanuit deze regio. De wijngaard is zo het hart van alle activiteiten bij Quinta do Noval.

Een aantal jaren geleden investeerde Quinta do Noval in een nieuwe wijnmakerij en een intensief programma voor het herplanten van de wijnstokken. Deze vernieuwingen geven Quinta do Noval de gelegenheid om nieuwe ontwikkelingen te combineren met de oude tradities die Noval groot hebben gemaakt.

Noval "Silval" Vintage Port 2001

€ 24,95
Klik en bestel

Specificaties

Regio Portugal, Douro
Druif touriga franca, tinta roriz +
Oogstjaar 2001

Noval "Silval" Vintage Port 2001 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Croft 2003 Vintage Port MAGNUM

Portugal, Douro
€ 195,00

Quinta do Crasto Vintage Port 2010

Portugal, Douro
€ 59,50

Vale Meao 2017 Vintage Port

Portugal, Douro
€ 79,95

Niepoort 1999 Vintage Port Secundum

Portugal, Douro
€ 57,70

Warres Vinhas Velhas 2020 Vintage Port 350 Anniversary

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 185,00
Sluiten menu