Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Tussen 1870 en 1914 kwamen bijna zes miljoen Europeanen naar Argentinië om hun geluk te beproeven: Italianen, Spanjaarden, Fransen, Britten en Duitsers.Tegenwoordig telt Argentinië ruim 200.000 hectare wijngaarden op een hoogte variërend van 450 tot maar liefst 2000 meter boven de zeespiegel. Het klimaat kent van noord naar zuid grote verschillen. In het noorden is het subtropisch en het zuiden is dor en koud. De meeste wijngebieden liggen ergens daar tussenin, maar door de beschutte ligging aan de oostkant van de Andes zijn deze gebieden vaak warm en droog. Vandaar dat veel wijngaarden in Argentinië hoog in de bergen liggen.

Het klimaat is er koeler en de frisse aroma’s blijven beter in de druiven behouden. Verreweg het belangrijkste gebied is Mendoza, dat weer is opgedeeld in een aantal subregio’s met elk hun eigen specialiteiten.Boegbeeld van Argentinië is de van oorsprong Franse malbec. En naast (inmiddels) internationale druivenrassen als chardonnay, cabernet sauvignon, merlot en sauvignon blanc vindt men er ook nog aardig wat Italiaanse en Spaanse druivenrassen. “Eigen” witte druif is de uit Spanje geïmporteerde torrontés, waar aromatische droge en zoete wijnen van worden gemaakt.

In 1910 emigreerde Don Valentín Bianchi vanuit Italië naar Argentinië. Als harde werker pakte hij alles aan wat op zijn weg kwam. Hij was administratief medewerker bij het Staatsspoor en boekhouder bij verschillende ondernemingen. Met dezelfde inzet richtte Valentín in 1928 een wijnhuis op en kocht hij El Chiche, een kleine wijngaard met kelder. Met dezelfde passie leiden nu zijn kinderen en kleinkinderen het familiebedrijf. Met veel succes maken zij wijnen van de Argentijnse malbec en torrontés en van internationale druiven. Vandaag de dag beschikt de bodega over zo'n 170 hectare aan wijngaarden en export hun wijnen naar meer dan veertig landen in de wereld.

Een warm klimaat. De bodems bestaan voornamelijk uit roodbruin (ijzerhoudend) zand. De wijngaarden liggen op zo’n 600 meter hoogte tegen de hellingen van het Andesgebergte. Tijdens de vergisting wordt de most regelmatig omgeroerd. De wijn rijpt 10 tot 12 maanden op nieuw Frans eiken, waarna nog een rijping van een jaar volgt in gebruikte Amerikaanse en Franse vaten.

Verleidelijke aroma’s van rijp donker fruit zoals pruimen, zoete kersen en zwarte bessen met daarnaast een verfijnde kruidigheid. De smaak is vol en krachtig, maar zacht en sappig. Te serveren bij gegrild of gebakken vlees en stevige kazen.

Casa Famiglia Bianci Malbec

€ 14,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Warm
Aroma's Blauwe bes, Kers, Peper
Regio Argentinie, Mendoza
Druif malbec
Oogstjaar 2021

Casa Famiglia Bianci Malbec als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Don Martin Selección Privada Malbec

Argentinie, Mendoza malbec
€ 14,95
Sluiten menu