Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Tamás Dúszi is één van de kopstukken van de Hongaarse wijnwereld. Zijn wijnhuis in de zuidelijk wijnregio Szekszárd is bekend geworden door de succesvolle productie van rosé wijn. In Hongarije en inmiddels ook daarbuiten, is Dúzsi beter bekend als de Rosé Koning van Hongarije. In tegenstelling tot de meeste wijnproducenten is rosé voor hem geen “bij-product” maar zijn absolute focus; hij selecteert namelijk de beste druiven voor zijn rosé.

Jaarlijks scoort hij flink op het Mondial du Rosé met een grote verscheidenheid aan rosé. Zijn rosé van kékfrankos en kadarka zijn ongetwijfeld de bekendste, maar hij maakt ook rosé van pinot noir, portugieser, zweigelt, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en syrah. Zijn toprosé is een houtgelagerder Cabernet Franc met botrytis… Een zeldzaam mooie rosé!

Naast rosé maakt Dúzsi ook mooie rode cuvées, zoals Óvörös (oude Rode) van kékfrankos, cabernet en merlot en het vlaggeschip Görögszó van voornamelijk cabernet. Tenslotte is de witte Fürtike het noemen waard, gemaakt van de Hongaarse inheemse druif ezerfürtű. Deze druif kom je weinig tegen en is als mono-cepage wijn zelden te vinden. Tamás Dúszi kreeg de kroon op zijn werk door de verkiezing Hongaars Wijnmaker van het Jaar 2014.

De druiven komen van de wijngaard boven Zomba-Berek. Na vinificatie heeft de jonge wijn een jaar op eikenhouten vaten gelegen en daarna op fles gerijpt voordat het op de markt kwam.

Rijk zwart fruit in de neus, waaronder bosbessen, bramen. Delicate paprika voor pittigheid, gevolgd door wat donkere chocolade op de achtergrond voor elegantie en warmte. Rijk in de mond met een diepe fruitconcentratie gevolgd door wat kruidigheid. Vol en uitgesproken, maar toch verleidelijk en verrukkelijk. Een vleugje paprika en knapperig bessenfruit naar de afdronk.

Duzsi Szekszárdi LV Kékfrankos

€ 10,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Hongarije, szekszard, kekfrankos
Druif cabernet franc
Oogstjaar 2019

Duzsi Szekszárdi LV Kékfrankos als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu