Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

May de Lencquessaing ... de naam van één van Bordeaux meest gereputeerde vrouwen. Zij leidde gedurende een lange periode de 2e Grand Cru Classe - Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande - en met veel succes. Ze erfde het domein in 1978 en tijdens haar vele internationale reizen als directeur van het domein raakte ze onder de indruk van de mogelijkheden en het potentieel van Stellenbosch als wijnstreek en kocht in 2003 Glenelly.

Op de lager gelegen hellingen van Simonsberg plantte ze de eerste druiven en leidt het domein met haar kleinkinderen Nicolas Bureau en Arthur de Lencquessaing. En zo voegt ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar indrukwekkende wijncarriere en familiegeschiedenis.

Om tot de beste kwaliteit te komen wordt er biologisch gewerkt en getracht zo min mogelijk in te grijpen, zowel in de wijngaard als in de kelder. Er vindt een strenge selectie van het fruit plaats, er wordt uitsluitend met wilde gisten gewerkt en de wijnen worden niet aangezuurd. Rijping vindt plaats in Franse barriques van toptonneliers, zoals Sylvain en Taransaud.

Deze cabernet sauvignon uit de Glass Collection (genoemd naar Lady May's bijzondere glasverzameling) is een blend van verschillende percelen. Na vinificatie krijgt de jonge wijn 12 maanden rijping op barrique. In de neus veel zwarte bessen, munt en geconfijte kers met verleidelijke cederhout tonen. In de mond harmonieus en elegant fruit met in de finale fijne tannines. Een goede afdronk completeert het plezier. Houdbaar tot 2023!

Glenelly Glass Collection Cab. Sauv.

€ 12,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Pruim
Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Druif cabernet sauvignon
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2021

Glenelly Glass Collection Cab. Sauv. als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Deux Freres Mourvedre

Zuid Afrika, Stellenbosch mourvedre
€ 39,95

Vergelegen G.V.B. Red

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot
€ 47,50

Glenelly Lady May

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 39,95

Vergelegen V

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 99,50

Simonsig Cab Sauv/Shiraz

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, syrah
€ 10,50
Sluiten menu