Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

May de Lencquessaing ... de naam van één van Bordeaux meest gereputeerde vrouwen. Zij leidde gedurende een lange periode de 2e Grand Cru Classe - Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande - en met veel succes. Ze erfde het domein in 1978 en tijdens haar vele internationale reizen als directeur van het domein raakte ze onder de indruk van de mogelijkheden en het potentieel van Stellenbosch als wijnstreek en kocht in 2003 Glenelly..

Op de lager gelegen hellingen van Simonsberg plantte ze de eerste druiven en leidt het domein met haar kleinkinderen Nicolas Bureau en Arthur de Lencquessaing. En zo voegt ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar indrukwekkende wijncarriere en familiegeschiedenis.

Om tot de beste kwaliteit te komen wordt er biologisch gewerkt en getracht zo min mogelijk in te grijpen, zowel in de wijngaard als in de kelder. Er vindt een strenge selectie van het fruit plaats, er wordt uitsluitend met wilde gisten gewerkt en de wijnen worden niet aangezuurd. Rijping vindt plaats in Franse barriques van toptonneliers, zoals Sylvain en Taransaud.

Lady May is uiteraard een eerbetoon aan May de Lencquessaing en tevens de topwijn van het estate. Een complexe blend van 89% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc, welke gedurende 24 maanden rijping heeft gekregen op Franse barriques. Er wordt wel gezegd dat het de fijnste, de meest elegante en vrouwelijke cabernet sauvignon uit Stellenbosch is. Elegant en complex, met tonen van cassis, zwarte bessen, donkere kersen en pruimen. Fris en levendig, diep rode kleuren, perfecte balans met zijde zachte tannines en een hele lange finale. Houdbaar tot 15 jaar na oogst!

Glenelly Lady May

€ 37,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijp, Vol
Aroma's Blauwe bes, Leer, Pruim
Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Druif cabernet sauvignon, petit verdot +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2015

Glenelly Lady May als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Glenelly Estate Reserve Red

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, syrah +
€ 17,95

Vergelegen G.V.B. Red

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot
€ 47,50

Simonsig Frans Malan Reserve

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 24,95

Simonsig Tiara

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot +
€ 24,95

Vergelegen V

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 95,00
Sluiten menu