Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Zo ontstaat een buitengewoon verfijnde Loire met een geweldige spanning, zuurbalans en lengte. Heerlijk zwart fruit met goede kruidigheid en zelfs lichte tannines maken van deze Cabernet Franc een heerlijk zomers glas wijn! Schenk de wijn licht gekoeld bij een heerlijk stukje vlees van de grill.

Domaine du Pas Saint Martin ligt boven mergelgrotten die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan. Deze grotten zijn zeer geschikt als wijnkelder. In de Middeleeuwen kwamen hier de protestanten in het geheim bijeenkwamen. Laurent Charrier heeft dit domein overgenomen van zijn grootvader en runt het nu samen met zijn moeder Annick. Zij veranderden de wijnbouw in biologische wijnbouw. De wijngaarden liggen verspreid in de Saumur, Anjou en Coteaux du Layon.

De Cabernet Franc voor deze rode Saumur wordt geplukt van 35 tot 80 jaar oude stokken. Die staan op twee kalk- en kleirijke percelen met hun gezicht naar de zon gericht. De opbrengst per hectare wordt hier bewust laag gehouden door ébourgeonnage (snoeien van uitlopers) en éclaircissage (uitdunnen van de trossen in de zomer). Ook selecteert het wijnmakersteam hier streng bij de handmatige oogst. Er wordt meerdere keren geplukt zodat alleen de allergezondste en rijpe trossen hun weg vinden naar de kelders. Daar wordt direct geperst en vergist een deel van de wijn voor assemblage kortstondig op eikenhout.

La Pierre Frite Rouge Saumur

€ 16,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Vol
Aroma's Blauwe bes, Kers, Bloemig
Regio Frankrijk, Loire
Druif cabernet franc
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2020

La Pierre Frite Rouge Saumur als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Le Grand Ballon Gamay

Frankrijk, Loire gamay noir
€ 10,75

Sancerre Rouge Daniel Crochet

Frankrijk, Loire pinot noir
€ 18,95

Domaine du Petit Clocher Anjou Rouge

Frankrijk, Loire cabernet franc
€ 16,75

Chateau de la Grille Rouge Chinon

Frankrijk, Loire cabernet franc
€ 29,95
Sluiten menu