Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het resultaat is een zachte rode wijn met een expressieve neus van rood fruit en cassistonen en naar de aard van de carignandruif heerlijke kruidigheid! Laborie is breed inzetbaar, zowel als schenkwijn (lichtgekoeld!) maar ook als begeleider van lichtere vleesgerechten of een plank lekkere kazen!

De Languedoc heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatieve, levendige en frisse wijnen.

Spannende assemblages van druiven als grenache, syrah, mourvèdre, cinsault en carignan voor rood en voor wit onder meer grenache blanc, picpoul, muscat, marsanne en roussanne. Traditionele druivenrassen voor deze streek, naar dat betekent niet dat de vinificatietechnieken niet zijn gemoderniseerd. Met name een nieuwe generatie wijnmakers weet authenticiteit en drinkplezier feilloos te verenigen. Juist van traditionele druivenrassen worden met uiterst moderne technieken meer toegankelijke wijnen gemaakt waarin je het oorspronkelijke karakter van de druiven en het terroir herkent.

De carignan-druif (door de Romeinen meegebracht vanuit Aragon in Noord Spanje) heeft zich ontwikkeld tot een klassieke Zuid Franse druif. Kenmerk van de carignan is de zwarte schil en donkergekleurde druiven.

Voor Laborie gebruikt men oude wijnstokken en moderne vinificatietechnieken. Een deel van de druiven wordt klassiek gevinifieerd en een deel ondergaat thermo-vinificatie. (Hierbij wordt de most verwarmd om meer extractie te krijgen). De fermentatie vindt temperatuur-gecontroleerd plaats, om optimale fruit aroma’s te verkrijgen. Dan wordt van beide vinificatie-stijlen de finale blend gemaakt waarna de wijn rijpt op rvs tanks met staves, om de wijn meer structuur te geven!

Laborie Rouge

€ 6,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Kruidig, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Frankrijk, Midi
Druif carignan
Oogstjaar 2021

Laborie Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chibet Merlot

Frankrijk, Midi merlot
€ 10,95

Chemin de Geants Rouge

Frankrijk, Midi alicante, syrah
€ 10,50

Corette Syrah

Frankrijk, Midi syrah
€ 8,95

Corette Pinot Noir

Frankrijk, Midi pinot noir
€ 9,75

Delafont Pic Saint Loup

Frankrijk, Midi syrah, mourvèdre, grenache
€ 24,95
Sluiten menu