Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijn is vergist op RVS en heeft daarna enige tijd rijping op eikenhouten fusten ondergaan. Jong gedronken is deze Morgon fantastisch bij pasta’s en lichte vlees. Een gerijpt exemplaar verrijkt wildgerechten en lamsvlees.

kersenrode wijn aroma’s van walnoot waarneembaar, geurt en smaakt hij stevig naar rijpe frambozen en aardbeien en bezit de wijn ondanks zijn kracht zijdezachte tannines die een flesrijping van 8 tot 10 jaar mogelijk maken.

Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 88 hectaren met granietrijk terroir groeit de gamay waarvan Cyril Chirouze prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld in een speciale machine die iedere druif zorgvuldig van de steeltjes verwijdert. Op die manier wordt voorkomen dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifiëerd.

Morgon Ch. des Jacques

€ 24,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Levendig, Sappig
Aroma's Aardbei, Kers
Regio Frankrijk, Beaujolais
Druif gamay
Oogstjaar 2021

Morgon Ch. des Jacques als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Fleurie Domaine des Nugues

Frankrijk, Beaujolais gamay
€ 18,95

Moulin-a-Vent Les Michelons Yohan Lardy

Frankrijk, Beaujolais gamay
€ 25,95

Fleurie Le Vivier Yohan Lardy

Frankrijk, Beaujolais gamay noir
€ 25,95

Chateau des Jacques - Moulin a Vent

Frankrijk, Beaujolais gamay
€ 27,95

Brouilly 'sous les Balloquets Louis Jadot

Frankrijk, Beaujolais gamay
€ 25,95
Sluiten menu