Mas de Lavail Carignan Noir

De Mas de Lavail is de vrucht van een passievolle familie. In 1999 kreeg vader Jean, toen een medewerker van de Maury-kelder, de kans om het domaine te verwerven, gesteund door zijn grootvaders, Georges en Pierre en gemotiveerd door de komst van zijn zoon op het landgoed.

Zo konden met de steun van de oenoloog en de hele familie de eerste flessen geproduceerd worden. Sindsdien is het assortiment uitgebreid en het is altijd als een familie dat ze de passie voor het terroir, het vak en de wijn nastreven.

Het landgoed is gelegen in het hart van de Appellation d'Origine MAURY, op klei-kalksteenbodem, omringd door de twee bergketens van de Corbières. Een deel van het land strekt zich uit onder het Katharenkasteel van Quéribus, op zwarte leisteengronden. Hier komt de naam Maury vandaan: de zwarte landen. Deze schaliebodems hebben de bijzonderheid om de warmte van de zon op te slaan en deze bij het vallen van de avond terug naar de baaien te brengen. De familie is er van overtuigd dat de kwaliteit van de wijn in de wijngaard wordt gemaakt en het domein is daaro m in conversie naar biologische wijnbouw. Ook de lage opbrengst per hectare garandeert inten se, karakteristieke wijnen.

Mas de Lavail Carignan Noir wordt gemaakt van 100% carignan noir van meer dan 60 jaar oude wijnstokken. De druiven worden met de hand geoogst en na vinificatie rijpt de jonge wijn op betonnen cuves.

Mooie intense neus, veel cassis, bramen, kruiden. Veel concentratie en sap. In de mond vlezig en stoer met zachte kruidigheid. Een heel spannend glas wijn!

Heerlijke begeleider van allerlei lichtere vleesgerechten, bbq, kazen of bv. paté’s!

Mas de Lavail Carignan Rouge - beperkt voorradig

€ 13,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Stoer, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Roussillon, Frankrijk
Druif carignan noir
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2020

Mas de Lavail Carignan Rouge - beperkt voorradig als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu