Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begon in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba. Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe, een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalit atief hoogstaande wijnen voortvloeiden. Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot.

De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.

Complexe neus van frambozen, bosaardbeien, pruimenjam en geranium gevolgd door een kruidige hint van kruidnagel. Mond: Droge, maar sappige, ronde aanzet met een volle structuur met rijpe, delicate tannines. Spijs: Droge hammen, in aceto balsamico ingelegde uitjes, paddenstoelen op toast, rijpe kazen.

Piazzo Langhe Nebbiolo "Aiman"

€ 21,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Vol
Aroma's Kers, Leer, Pruim
Regio Italie, Piemonte
Druif nebbiolo
Oogstjaar 2020

Piazzo Langhe Nebbiolo "Aiman" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Piemonte Mauro Molino Barolo 2017

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 40,95

Luigi Einaudi Barolo Terlo Vina Costa Grimaldi

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 67,25

Prunotto Occhetti Nebbiolo Langhe

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 29,75

Piazzo Barolo "Sottocastello di Novello"

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 42,50

Piazzo Barolo "Valente"

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 37,75
Sluiten menu