Tignanello_Ver2

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zwaaide markies Piero Antinori de scepter over de onderneming, bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Inmiddels hebben zijn dochters het roer overgenomen. Kwaliteit, traditie, passie en instinct zijn de ingrediënten die Antinori maken tot de beste Italiaanse producent van topwijnen.

In 2007 kreeg Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award, een onderscheiding die wordt toegekend aan die persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd. Deze trofee kan de markies in zijn prijzenkast zetten naast de talloze andere prijzen en oorkondes die Antinori heeft verdiend met zijn wijnen en vooruitstrevend beleid.

Tignanello stond aan de basis van wat wij nu kennen als 'super-Tuscans'

Piero Antinori trad met het gebruik van cabernet sauvignon in combinatie met sangiovese buiten de wetgeving van het Chianti gebied en de wijn werd 'ge declasseerd' tot Vino di Tavola. De wijn voldeed niet aan wetgeving, maar overtuigde wel de hele wereld van zijn kwaliteit. Wat een wijn! Echt alles zit in deze wijn, veel gerijpt rood fruit, zoethout en een lange, lange afdronk.

Intense robijnrode kleur. Zeer bijzonder met in de geur complexe en harmonieuze aroma’s van divers rood fruit, frambozen en zoethout. De smaak is mondvullend en fluweelzacht met een complexe structuur en kent rijp fruit, zachte tannines en fraaie zuren. In de lange en aanhoudende afdronk tonen van rood fruit, chocolade en mineralen met mooie ronde tannines. Optimale kwaliteit van begin tot het einde; een gedistingeerde Toscaanse rode wijn!

Tignanello 2020 Antinori

€ 215,00

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio Toscane, Italie
Druif cabernet sauvignon, sangiovese +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Tignanello 2020 Antinori als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Vergelegen V

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 99,50
Menu