Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Sacha Lichine streek in 2006 neer in La Motte-en-Provence en kocht van een Zweedse familie Château d’Esclans. Sacha is de zoon van de wereldberoemde wijnmaker en schrijver Alexis Lichine. Het klinkt wellicht arrogant maar hij had als doel om de beste rosé van de wereld maken welke kan wedijveren met de top Montrachets Om deze ambitie waar te maken liet hij de vinificatie over aan Patrick Léon die 23 jaar lang de wijnmaker was van Mouton Rothschild, met als gevolg dat bijvoorbeeld Whispering Angel al jaren binnen een mum-van-tijd is uitverkocht. Château d’Esclans is eind november door het magazine Wine Enthusiast verkozen tot 'The European Winery of The Year 2014'. Het is de eerste keer in de historie dat een winery die hoofdzakelijk roséwijnen produceert met deze 'Oscar voor de wijnen' is onderscheiden.

De Whispering Angel is internationaal gezien een van de meest populaire rose's en naast de cult rose de Garrus de wijn waarmee Chateau d'Esclans wereldfaam heeft vergaard. Deze rosé dankt zijn naam aan het kapelletje op het landgoed waar op de muur 2 fluisterende engelen zijn afgebeeld. Dit beeld staat ook afgebeeld op het etiket van de Whispering Angel.

De Whispering Angel heeft de typische licht grijs-roze kleur die een Provence rose typeert. De rosé heeft een aromatisch bouquet, uitblinkend in mineraliteit en elegantie. Een mooi glas wijn, elegant, breed en rijk met een mooie frisheid en lichte kruidigheid. Intense smaak met aroma’s van abrikozen, rode bessen en aardbeien.

Whispering Angel Rose Magnum

€ 59,50
Klik en bestel

Specificaties

Regio Frankrijk, Provence
Druif grenache, rolle
Oogstjaar 2020

Whispering Angel Rose Magnum als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Domaine de la Croix Irresistible Rosé Provence

Frankrijk, Provence grenache, mourvèdre +
€ 15,95

Ch. les Crostes Rose de Provence

Frankrijk, Provence cinsault, grenache +
€ 15,95

Mip Collection Rose Magnum in geschenkdoos

Frankrijk, Provence syrah, grenache, vermentino
€ 59,95

Rose des Bois Provence

Frankrijk, Provence syrah, grenache
€ 29,95

Miraval Rosé Côtes de Provence

Frankrijk, Provence syrah, cinsault +
€ 19,95
Sluiten menu