Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Casa Cadaval ligt 80 km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de rivier de Taag. Het landgoed in Muge is sinds 1648 in het bezit van de familie Alvares Pereira de Melo (Cadaval) en beslaat zo'n 5400 hectares grond. Op het landgoed staan stallen, paardenrenbanen, een wijnwinkel en een paleis. Casa Cadaval staat bekend om de wijnen maar ook als een van de oudste Lusitano paardenfokkerij ter wereld. De wijnmaker van Casa Cadaval, David Ferreira heeft een prijs gekregen voor de beste jonge Portugese wijnmaker

Casa Cadaval ligt 80 km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de rivier de Taag. Het landgoed in Muge is sinds 1648 in het bezit van de familie Alvares Pereira de Melo (Cadaval) en beslaat zo'n 5400 hectares grond. Op het landgoed staan stallen, paardenrenbanen, een wijnwinkel en een paleis. Casa Cadaval staat bekend om de wijnen maar ook als een van de oudste Lusitano paardenfokkerij ter wereld. De wijnmaker van Casa Cadaval, David Ferreira heeft een prijs gekregen voor de beste jonge Portugese wijnmaker. Een groot deel van de aanplant bestaat uit het lokale druivenras Trincadeira. Een druivenras dat veelal in de Tejo en Alentejo voorkomt, maar wat we ook tegenkomen in de Douro onder de naam Tinta Amarela.

De druiven voor deze fernão pires worden De druiven worden na het oogsten ongeveer 24 uur in een koude kamer bewaard voordat ze worden geperst. De fermentatie vindt plaats in Franse eikenhouten vaten met acaciahouten toppen welke niet zijn getoast, maar gestoomd. Na de gisting blijft de wijn 8 maanden in vaten "sur lies", met wekelijkse "batonnage".

In de neus strakke aroma's van meloenbloesem, wit vruchtvlees en lichte tonen van vanille. De mond is sappig en elegant met een fijne zuurgraad, in evenwicht gehouden door de structuur en verleidelijke fraicheur van deze wijn. Een verrukkelijk begeleider van vele visgerechten of een plank mooie loopkazen!

Casa Cadaval Fernao Pires Branco

€ 19,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Droog, Strak
Aroma's Geel fruit, Citrus, Vanille
Regio Portugal, Tejo
Druif fernão pires
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Casa Cadaval Fernao Pires Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Casa Cadaval Reserva Branco

Portugal, Tejo arinto, viognier
€ 14,95

Padre Pedro Branco Casa Cadaval

Portugal, Tejo arinto, verdelho +
€ 8,50
Sluiten menu