Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

May de Lencquessaing ... de naam van één van Bordeaux meest gereputeerde vrouwen. Zij leidde gedurende een lange periode de 2e Grand Cru Classe - Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande - en met veel succes. Ze erfde het domein in 1978 en tijdens haar vele internationale reizen als directeur van het domein raakte ze onder de indruk van de mogelijkheden en het potentieel van Stellenbosch als wijnstreek en kocht in 2003 Glenelly.

Op de lager gelegen hellingen van Simonsberg plantte ze de eerste druiven en leidt het domein met haar kleinkinderen Nicolas Bureau en Arthur de Lencquessaing. En zo voegt ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar indrukwekkende wijncarriere en familiegeschiedenis.

Om tot de beste kwaliteit te komen wordt er biologisch gewerkt en getracht zo min mogelijk in te grijpen, zowel in de wijngaard als in de kelder. Er vindt een strenge selectie van het fruit plaats, er wordt uitsluitend met wilde gisten gewerkt en de wijnen worden niet aangezuurd. Rijping vindt plaats in Franse barriques van toptonneliers, zoals Sylvain en Taransaud.

De trossen worden zorgvuldig geperst en het sap gaat direct naar (deels nieuwe) 500 liter vaten om te vergisten. Na fermentatie rijpt de wijn nog 11 maanden op de lies. Het resultaat is een 'oude wereld chardonnay' met 'nieuwe wereld fruit intensiteit'.

In de neus levendig citrus, limoen en vanille tonen. In de mond een goede balans, complexiteit en mineraliteit en een lange finale. Een heerlijke begeleider van kip, kreeft, krab en kalfsvlees! Houdbaar tot 2024!

Indrukwekkende chardonnay

Glenelly Estate Reserve Chardonnay

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rond, Sappig, Vol
Aroma's Appel, Banaan, Citrus, Ceder
Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Druif chardonnay
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2020

Glenelly Estate Reserve Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Delaire Chardonnay Reserve Banghoek

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 24,95

Vergelegen G.V.B. White

Zuid Afrika, Stellenbosch sauvignon blanc, semillon
€ 39,95

Glenelly Glass Collection Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 10,95

Boschendal Grande Cuvee Sauvignon Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch sauvignon blanc, semillon
€ 14,95

Simonsig Chenin Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch chenin blanc
€ 9,45
Sluiten menu