Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Een hele frisse, zuivere en verkwikkende wijn met heerlijk wit sap en citrusfruit. Een lekkere wijn voor vele gelegenheden … apéritief, salade met jonge geitenkaas, maar voldoende structuur voor schaal- en schelpdieren of zelfs asperges!

De Languedoc heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatieve, levendige en frisse wijnen.

Spannende assemblages van druiven als grenache, syrah, mourvèdre, cinsault en carignan voor rood en voor wit onder meer grenache blanc, picpoul, muscat, marsanne en roussanne. Traditionele druivenrassen voor deze streek, naar dat betekent niet dat de vinificatietechnieken niet zijn gemoderniseerd. Met name een nieuwe generatie wijnmakers weet authenticiteit en drinkplezier feilloos te verenigen. Juist van traditionele druivenrassen worden met uiterst moderne technieken meer toegankelijke wijnen gemaakt waarin je het oorspronkelijke karakter van de druiven en het terroir herkent.

Vermentino, ook wel ‘rolle’ genaamd, is een witte druif, die vooral langs de Mediterrane kust voorkomt. De grootste aanplant ervan is te vinden langs de Tyrreense kust in Italië, onder meer in Bolgheri, maar in de Provence kom je hem tegen onder de naam rolle. Vermentino wordt gewaardeerd om zijn frisse zuren, aroma’s van wit fruit, citrusschil en gedroogde kruiden, en een fijne, ziltige mineraliteit.

Voor Laborie gebruikt men oude wijnstokken en moderne vinificatietechnieken. De druiven worden ’s-nachts geplukt en direct ontsteeld en pneumatisch geperst onder inert gas atmosfeer om oxidatie te voorkomen. De fermentatie vindt plaats op lage temperatuur om zoveel mogelijk frisse aroma’s te borgen.

Laborie Blanc

€ 6,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Levendig, Fruitrijk, Droog
Aroma's Appel, Bloemig, Peer
Regio Frankrijk, Midi
Druif vermentino (rolle)
Oogstjaar 2022

Laborie Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chibet Chardonnay/colombard

Frankrijk, Midi chardonnay
€ 10,95

Corette Chardonnay

Frankrijk, Midi chardonnay
€ 9,95

Expressif Chardonnay

Frankrijk, Midi chardonnay
€ 9,75

Chemin de Geants Blanc

Frankrijk, Midi chardonnay, viognier
€ 11,45

Montgravet Sauvignon Blanc/Colombard

Frankrijk, Midi sauvignon blanc, colombard
€ 8,95
Sluiten menu