Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine Vigneau Chevreau bestaat al sinds 1875, vandaag de dag staat de vijfde generatie aan het roer. Deze serieuze producent maakt een klassiek type Vouvray, zowel in de droge als in de zoetere versies. Men werkt al sinds 1995 met volle respect voor de natuur op biologisch dynamische wijze. De oogst van 33 ha wijngaard begint hier vaak pas begin tot half oktober en eindigt half november. Er wordt uitsluitend met de hand geoogst, in verschillende passages waarin telkens de rijpste druiven worden geplukt. In kleine oogstjaren is men genoodzaakt voor de sec en mousseux druiven van elders bij te kopen, het kan zijn dat dan het BIO-keurmerk niet op het etiket vermeld staat.

Er wordt uitsluitend met de hand geoogst. De druiven worden langzaam en zacht geperst, het sap klaart 24 uur waarna de gisting plaatsvindt voor 2 maanden op gebruikte houten vaten. Na de gisting blijft de wijn tot het voorjaar op zijn lie (= droesem), waardoor de smaak rijker en verfijnder wordt. De wijnen rijpen na de botteling in de indrukwekkende, in kalksteen uitgehouwen kelders. De wijn heeft circa 8 gram restsuiker.

Droge witte wijn met een goede balans tussen het aanwezige witte fruit van o.a. appel, peer met de tonen van hooi en honing. Aangenaam droog, mondvullend en iets mineraal. Toegankelijk van karakter met tonen van kweepeer, kruiden en vuursteen. Heerlijk als aperitief, maar ook bij diverse voorgerechten van vis, schaal en schelpdieren, salades, groentegerechten, gerechten met paddenstoelen, milde romige kazen.

Vouvray Selection Domaine Domaine Vigneau-Chevreau

€ 15,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Levendig, Sappig
Aroma's Citrus, Bloemig, Peer
Regio Frankrijk, Loire
Druif chenin blanc
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2022

Vouvray Selection Domaine Domaine Vigneau-Chevreau als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Domaine du Petit Clocher Anjou Blanc

Frankrijk, Loire chenin blanc
€ 17,95

Sancerre Blanc Daniel Crochet

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 20,95

Chapeau Melon Blanc Jeremy Huchet

Frankrijk, Loire sauvignon blanc, melon
€ 11,25

Domaine de Loges Muscadet de Sevre et Maine sur Lie

Frankrijk, Loire melon de bourgogne
€ 11,25

Sauvignon Touraine Xavier Frissant

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 11,45
Sluiten menu