Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In 1993 heeft Daniel Wagner de regie overgenomen op het ouderlijke Weingut, dat stamt uit 1855. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op in Bordeaux, Toscane en Californië. Weingut Wagner-Stempel werd in mei 2004 opgenomen in de VDP (Verein Deutsche Prädikatswinzer – de top 200 wijnboeren van Duitsland). Weingut Wagner-Stempel uit Siefersheim, Rheinhessen, heeft in hoog tempo een grote naamsbekendheid verworven, mede door alle lovende woorden en beoordelingen in de Eichelmann-gids en door de Gault Millau.

Daniël Wagner is de gedreven wijnmaker achter dit familiedomein. Hij bezit 13 ha wijngaarden in Rheinhessen. Porphyrbodems staan aan de basis van deze elegante wijnen met prachtig fijne zuren. Het overgrote deel is droog en juist die wijnen vallen elk jaar positief op. Op het domein constateren we elk jaar zelf hoe gecontroleerd en professioneel het er hier aan toe gaat. Hoe groot de weersverschillen jaarlijks ook zijn, er wordt elk jaar steevast het beste resultaat behaald met typerende terroirwijnen. Het weingut maakt de verkiezing tot 'Aufsteiger des Jahres 2009' voortdurend waar en niet voor niets hebben de wijnen van Wagner-Stempel de afgelopen vier jaar telkens de titel ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours gewonnen.

Prettige en frisse pinot blanc met body! Vol, rond, fris, licht kruidig/peperig en veel rijp geel fruit en een prettig tinteltje dat prachtig in balans is met de fijne zuren en mineraliteit. Heerlijk bij gegrilde groenten, asperges of lichte visgerechten.

Wagner Stempel Weissburgunder

€ 11,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Sappig
Aroma's Appel, Peer
Regio Duitsland, Rheinhessen
Druif Weissburgunder
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2020

Wagner Stempel Weissburgunder als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Wagner Stempel 2018 Riesling Heerkretz Gross Gewachs

Duitsland, Rheinhessen riesling
€ 36,75

Wagner Stempel 2019 Riesling Vom Porphyr

Duitsland, Rheinhessen
€ 19,95

Wagner Stempel 2016 Riesling Melaphyr

Duitsland, Rheinhessen
€ 18,50
Sluiten menu