Carbonnieux Rouge

Bordeaux is een van de grootste steden van Frankrijk. Deze stad doorbreekt de strook met wijn­gaarden langs de rivier de Garonne. Ten zuiden van de stad begint het wijngebied Graves. Dat gebied volgt de loop van de rivier en eindigt ten zuiden van Langon. Graves is ongeveer 55 kilometer lang en 10 à 20 kilometer breed. In het westen vormen de pijnboombossen van ‘Les Landes’ een natuurlijke begrenzing.

Graves heeft een vredig landschap, onderbroken door bossen en valleien. Het ontleent zijn naam aan de bodemgesteldheid – Graves is afgeleid van ‘graveleux’, wat ‘kiezel- en grindhoudend’ betekent. Deze kiezel zit in de bovengrond, met zand en klei. De ondergrond bestaat uit ijzerhoudende leem en kalk. Direct ten zuiden van Bordeaux zijn de gronden met de meeste kiezel. Daar liggen de grootste en bekendste domeinen, waaronder châteaus als Haut-Brion en Pape Clément. Ze liggen in de gemeente Pessac, een voorstad van Bordeaux. Door verstedelijking zijn hier veel wijngaarden verloren gegaan – alleen de beste zijn bewaard gebleven. Sommige wijngaarden liggen nu midden in de woonwijken.

Château Carbonnieux werd in de 18de eeuw opgericht door de Benedictijnen van de abdij van Sainte-Croix en behoort hiermee tot één van de oudste van Bordeaux. In 1956 verwerft Marc Perrin dit domein en zet onmiddellijk een restauratieprogramma op het getouw. Kroon op het werk is de titel van Grand Cru Classé de Graves in 1959. Zijn zoon Anthony Perrin zet het werk van zijn vader voort en zorgt voor de internationale faam. Vandaag de dag zijn het zijn kinderen Eric en Philibert die dit familiedomein in handen hebben.

Een blend van merlot 50%, cabernet sauvignon 44%, petit verdot 4%, cabernet franc 2%. Na een handmatige oogst worden de beste druiven op een lopende band geselecteerd. De gisting vindt gedurende 3 à 4 weken plaats in op temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen tanks. Aansluitend rijping op barriques gedurende 18 maanden. Van de barriques wordt jaarlijks gemiddeld 35% vernieuwd.

Dieprode kleur en een aroma van zacht rood en zwart fruit. Rijke smaakinzet, sappig fruit als kers, braam en zwarte bes. Middelzware structuur, zachte kruidigheid, iets eiken, milde tannines in de afdronk. Houdbaar tot 2035, mits goed bewaard.

Ch. Carbonnieux Rouge

€ 52,50

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Leer
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif merlot, cabernet sauvignon +
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2014

Ch. Carbonnieux Rouge als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu