Bormettes Pic Saint Martin

Sinds de 14e eeuw worden op de landerijen van Château des Bormettes druiven verbouwd. In 1588 hebben monniken van de Karthuizer orde een klooster op het domein gevestigd en de wijnbouw een grote impuls gegeven. De kelders van het klooster zijn nog steeds in gebruik. In de 19e eeuw heeft Horace Vernet, hofschilder van Napoleon III, het huidige chateau laten bouwen en het domein voor die tijd verregaand gemoderniseerd. Begin deze eeuw heeft de huidige eigenaar het wijnhuis opnieuw aan de eisen van de tijd aangepast. Het domein ligt rondom de Pic Saint Martin (111 meter), praktisch aan de Middellandse Zee, en omvat 70 hectare wijngaarden te midden van nog eens 140 hectare bos en struikgewas. Rotsachtige bodem die voor goede drainage zorgt en de warmte van de zon goed vast houdt.

Dit is een blend van voor namelijk syrah(dominant) en grenache. Na gedeeltelijke onsteling volgt een voorzichtige persing volgt vergisting in betonnen cuves. Ook de rijping (6 maanden) vindt plaats in deze cuves. Vervolgens wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Een zeer expressieve wijn met in de neus tonen van zwart bessen, zwarte kersen, witte peper en "garriique". De smaak is complex en goed gestructureerd met een lange finale!

Ch. des Bormettes Pic Saint Martin Cotes de Provence

€ 21,95

Specificaties

Stijl Vol, Kruidig, Stoer
Aroma's Kers, Blauwe bes, Ceder
Regio Provence, Frankrijk
Druif syrah, grenache
Oogstjaar 2017

Ch. des Bormettes Pic Saint Martin Cotes de Provence als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu