Delafont Pic Saint Loup

Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalitatieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat. Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk” Zijn uitgangspunt is de terroir optimaal te laten proeven in de wijnen. Hij werkt ook biologisch en met sommige wijnen bio-dynamisch!

Gelegen 20 km ten noorden van Montpellier, is de Pic Saint Loup AOC de meest noordelijke appellaties van de Languedoc. De 900 hectare wijngaarden zijn beplant op kalksteen-klei en kalksteen-mergelgrond. De belangrijkste rassen zijn Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan en Cinsault. In de zomer, terwijl de druiven rijpen, varieert de temperatuur in dit gebied sterk van dag tot nacht, wat de ontwikkeling van fijne, geconcentreerde wijnen bevordert. Pic Saint Loup staat bekend om zijn unieke klimaat, dat aanhoudt, ongeacht het jaar.

De Pic-Saint-Loup is een knappe blend van 60% syrah, 30% mourvèdre en 10% grenache. Na vinificatie krijgt de wijn 12 maanden rijping met 80% van de wijn in roestvrijstalen vaten en 20% in Franse eikenhouten vaten.

In de neus complex en gul met tonen van rood en vooral zwart fruit (bramen) en specerijen. Volle aanzet zonder massief te worden. Rijke smaak vol van fruit, specerijen en garrique! Verdient absoluut tegenspel op het bord. (rood vlees van de grill, stoofgerechten etc.)

Delafont Pic Saint Loup

€ 24,95

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Specerijen
Regio Midi, Frankrijk
Druif syrah, mourvèdre, grenache
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2017

Delafont Pic Saint Loup als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu