Rocheliere Fitou

De familie Fabre is al vier generaties lang wijnbouwer en exploiteert de 15 hectare van het landgoed, historisch gelegen in het hart van het dorp Fitou, de bakermat van deze appellatie.

Het was in 1998, na het afronden van zijn studies oenologie en na te hebben geaarzeld met een carrière als officier bij de gendarmerie, dat Jean-Marie besloot het familielandgoed van zijn ouders te kopen. In 2006 ontmoette Jean-Marie Emilie, die na haar sportstudie gepassioneerd betrokken was geraakt bij het familie landgoed van de Côtes du Rhône in Cairanne.

In 2015 nam het landgoed een nieuwe wending met de bouw van nieuwe kelders aan de ingang van het dorp, met een modern uitgeruste cuverie, duurzaam gebouwd en gericht op de toekomst van het bedrijf. De wijngaard profiteert van schist- en klei-kalksteenbodems, een bron van complexiteit en geniet van een droog en warm klimaat waar de zon en de noordenwind heersen.

Sinds 1979 runnen de ouders van Jean-Marie de wijngaard volgens de "Méthode Cousiné", biologische aanpassingen van hoge kwaliteit, bladregulatie en balans, allemaal met maximaal respect voor het milieu. De "Méthode Cousiné" vergemakkelijkt het werk van de wijnmaker dus zonder chemische toevoegingen en stelt het hem in staat het leven en het milieu volledig te respecteren.

De druiven met zorg geplukt en na vinificatie krijgt de wijn rijping op barriques, waarvan ca. 25% nieuw eikenhout is. Het resulteert in een wijn met rijp bessenfruit en kruidige tonen van rozemarijn, tijm, met laagjes zoethout en vanillekruiden. Versmolten tannines voegen elegante complexiteit toe aan een lange, afgeronde afdronk.

Serveer er bij voorkeur gerechten bij die de nodige tijd op het vuur (of in de oven) hebben gestaan. Een fraaie lamsstoof of gekonfijte varkenswangetjes bijvoorbeeld. Mooi gerijpte koemelkkazen is ook bepaald geen gek idee.

Domaine de la Rocheliere Privilege

€ 21,95

Specificaties

Stijl Vol, Stoer, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio Fitou, Frankrijk
Druif carignan, grenache +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Domaine de la Rocheliere Privilege als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu